Hollanda'da ayrımcılığa uğrayan 30 öğrenciden 26’sı Müslüman

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hollanda'da ayrımcılığa uğrayan 30 öğrenciden 26’sı Müslüman

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hollanda'da İslam karşıtlığı giderek yükseliyor! Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, ayrımcılığa uğrayan 30 öğrenciden 26’sı Müslüman olduğunu söyledi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, 2022 yılında Fransa’da, 501 Avusturya’da 1.324 Müslüman karşıtı suçun kayıtlara işlendiğini söyledi.

AYRIMCILIĞA UĞRAYAN 30 KİŞİDEN 26'SI MÜSLÜMAN

TBMM İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Komisyonunda konuşan Eren, Danimarka polis istatistiklerine göre, kayıt altına alınan nefret suçlarının yüzde 49’unun Müslümanlara karşı işlendiğini, Hollanda’da da okulda ayrımcılığa uğradığını söyleyen 30 kişiden 26’sının Müslüman olduğunu kaydetti.

Hollanda'da ayrımcılığa uğrayan 30 öğrenciden 26’sı Müslüman

İSLAM KARŞITI EYLEMLER ARTIYOR

Eren, son dönemde Avrupa’da artan İslam karşıtı eylemlere de değindi. Almanya’da Ocak-Eylül 2023 arasında 529 İslam karşıtı suç kayıt altına alındığını bildiren Eren, aynı ülkede 2013-2022 yılları arasında da 20 binin üzerinde aşırı sağ suçun işlendiğini ifade etti.

Eren, Almanya Eşitlik Kurumunun 2022 raporuna göre, ırk ve din temelli ayrımcılık vakalarında son yıllarda ciddi bir artış gözlendiğini belirterek “Fransa’da 2022 yılında 501, Avusturya’da ise 1.324 İslamofobik vaka bildirildi” dedi.   

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...