Hollanda'da sandık sürprizi! Türk ve İslam düşmanı ırkçı Wilders ipi göğüsledi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hollandalılar hükümetin erken genel seçim kararının ardından bu sabah sandık başına gitti. 13 yıllık koalisyon hükümetinin sonlanacağı seçimde, gözler sandıktan çıkacak karara kilitlendi. Hollanda’da sandık çıkış anketlerine göre aşırı sağcı Geert Wilders’in partisi PVV sürpriz şekilde galip çıkıyor. Başbakan olacağına kesin gözüyle bakılan Dilan Yeşilgöz’ün partisi VVD ise 1. sıradan 3. sıraya geriledi.

Hollanda’da koalisyon hükümetinin Başbakanı Mark Rutte 13 yılın ardından istifa kararı alınca hükümet erken genel seçime gitti.

Sabah saatlerinde sandık başına giden Hollandalıların ardından akşam saatlerinde oy sayım işlemine geçildi.

4 siyasi partinin girdiği seçim yarışını ise Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi'nin (VVD) başkanı Ankara doğumlu Dilan Yeşilgöz Zegerius'ün kazanacağı öngörülüyordu. Ancak sandık çıkış anketlerine göre İslam karşıtı ve aşırı sağcı Wilders liderliğindeki PVV, Yeşilgöz'ü geride bırakarak 1. sıraya yükseldi.

AŞIRI SAĞCI, İSLAM KARŞITI WİLDERS ÖNDE

Meclis çoğunluğunu alması beklenen Geert Wilders, seçim öncesi Kur'an-ı Kerim'i ve camileri yasaklamak, kamu kurumlarında başörtü takılmasını engellemek ve Avrupa Birliği'nden çıkmak gibi vaatlerde bulunuyordu.

Öte yandan Wilders, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın sandıktan zaferle çıkmasına tepki göstermiş, Hollanda'da yaşayan gurbetçileri hedef almıştı.

ERDOĞAN HAZIMSIZLIĞIYLA, GURBETÇİLERİ HEDEF ALMIŞTI

Wilders, "Umarım, İslamofaşist Erdoğan'a oy veren Hollanda'daki tüm Türkler, şimdi bavullarını toplayıp Türkiye'ye taşınırlar. Güle güle!" ifadesini kullanmıştı. Bu tweet'inin dışında bir de fotoğraflı mesaj paylaşan Wilders,Türkiye'nin battığını ima ederek "Bye Bye Türkiye" diye yazmıştı.

 

Hollanda'da sandık sürprizi! Türk ve İslam düşmanı ırkçı Wilders ipi göğüsledi

WİLDERS, YEŞİLGÖZ İLE KOALİSYONA GİDEBİLİR

Öte yandan aşırı sağcı Wilders liderliğindeki PVV ile Yeşilgöz'ün önderliğindeki VVD'nin koalisyona gitmesi öngörülüyor.

Seçimin ilk sonuçlarının ise gece geç saatlerde açıklanması bekleniyor. 

Resmi sonuçlar ise seçimlerin yapıldığı tarihten en erken 8 gün sonra açıklanacak.

SEVİNCİ KAMERALARA YANSIDI

Wilders'in anket sonuçlarını görmesinin ardından yaşadığı sevinç de kameralara yansıdı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...