Hollanda'da Türk düşmanı Türk vekil başörtüsü yasağı getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hollanda'da Türk düşmanı Türk vekil başörtüsü yasağı getirdi

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk düşmanlığı ile bilinen Hollanda’nın Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, yine skandal bir karara imza attı.

YAZAR: ZELİHA MANGIRCIOĞLU - Dersimli Adalet Bakanı Yeşilgöz, polis memurlarının başörtüsü takmasını yasakladı. Yeni kıyafet yönetmeliğini imzalayan Yeşilgöz, kararının gerekçesini de “Polis üniformasının tarafsızlığını ortaya koyuyoruz” diyerek açıkladı. Yeni yönetmelikle polisin, siyasi tartışma yükünden kurtulduğunu belirten Yeşilgöz “Polisler, özel bir görevle hükûmeti temsil eden kişilerdir. Görünür dinî veya siyasi semboller üniformalarının tarafsızlığına uymuyor” dedi. Yeşilgöz, yeni kıyafet yönetmeliğinin, belediyelere bağlı olan özel soruşturma görevlilerini kapsaması gerektiğini de savundu.

2017’de polisin, Rotterdam’da bir kadın memurun üniformalıyken başörtüsü takmasına izin vermeyerek ayrımcılık yaptığına karar veren Hollanda İnsan Hakları Kurulu, Yeşilgöz’ün tutumunu da “damgalayıcı ve tarafsızlık sağlamada etkisiz” olarak değerlendirdi.

Yeşilgöz daha önce yaptığı açıklamalarda Türklere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edilmesinin serbest olması gerektiğini savunmuştu. Tunceli’den Hollanda’ya kaçan PKK ve sol terör örgütü militanı Yücel Yeşilgöz’ün kızı olan Dilan Yeşilgöz, 2018 yılında Hollanda’da, sözde Ermeni soykırımını tanıyan 5 Türk kökenli milletvekilinden de biriydi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...