Holokost uzmanı Yahudi Profesör: İsrail, soykırım kampanyası başlattı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Holokost uzmanı Yahudi Profesör: İsrail, soykırım kampanyası başlattı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ordusu, bütün dünyanın tepkisine rağmen Gazze Şeridi’nde katliamlarına devam ediyor. ABD’nin South Carolina eyaletindeki Wake Forest Üniversitesi Yahudi Tarihi Bölümünden Prof. Barry Trachtenberg, İsrail’in Gazze’deki Filistinlilere yönelik “soykırım niteliğinde bir imha kampanyası başlattığını” söyledi.

Holokost ve soykırım uzmanı Amerikalı Yahudi Trachtenberg “Sadece en az 29 bin Filistinliyi öldürmekle, on binlerce Filistinliyi yaralamakla kalmadılar, aynı zamanda hayatı destekleyen şartları yok etmek için bilinçli olarak hareket ettiler. Bunu yapmaları, açıkça soykırım eşiğine dayanıyor” dedi.

ANA SEBEP "SİYONİZM İDEOLOJİSİ"

İsrail’in uluslararası kamuoyunu ve hukuku karşısına alarak Filistinlilere yönelik soykırım saldırılarının altındaki ana sebeplerinden birinin sahip oldukları “siyonizm ideolojisi” olduğuna dikkati çeken Trachtenberg, İsraillilerin işgal ettikleri Filistin topraklarını Yahudi halkının mülkü ve ebedî vatanı olarak gördüğüne vurgu yaptı.

"SİLAH GÖNDERMEK SOYKIRIMA SUÇ ORTAKLIĞI"

Öte yandan Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Marc Botenga, İsrail’in Filistinlilere yönelik “soykırım” niteliği taşıyan uygulamalarını sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. İsrail’e silah göndermenin de soykırıma doğrudan suç ortaklığı olduğunu söyleyen Sol Grup’tan Belçikalı Milletvekili Botenga, bunun durdurulması için Avrupa hükûmetlerine baskı yapılması gerektiğini belirtti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...