Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İhvan'dan 'Mavi Marmara şehitlerinin kanı heba olmayacak' açıklaması

İhvan'dan 'Mavi Marmara şehitlerinin kanı heba olmayacak' açıklaması
Başlık ResmiIhvan'dan 'Mavi Marmara sehitlerinin kani heba olmayacak' açiklamasi

Müslüman Kardeşler Teşkilatı, 10 yıl önce Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince yapılan saldırıda şehit olanların kanlarının heba olmayacağını belirtti.

Kaydet
a- | +A

İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 10. yılı dolayısıyla İhvan tarafından yapılan ve teşkilatın sözcüsü Talat Fehmi'nin Facebook sayfasından yayımladığı yazılı açıklamada, "Direnen Gazze halkına yönelik ablukayı kırma uğrunda akan kanlarınız heba olmayacak." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Kanlarınız katillere lanet, onların sömürgeci projelerini yakacak bir ateş ve Filistin'in kurtuluşu yolunda yürüyen tüm hür insanlar için bir ışık olacak." ifadesi kullanıldı.

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine, uluslararası sularda İsrail askerleri tarafından 31 Mayıs 2010'da düzenlenen saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiş, 50'yi aşkın kişi yaralanmıştı. Mavi Marmara saldırısı, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.