İklim aktivistleri Van Gogh tablosuna domates çorbası fırlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İklim aktivistleri Van Gogh tablosuna domates çorbası fırlattı

DÜNYA Haberleri

İklim krizi aktivistleri, dünyaca ünlü Van Gogh’un ‘Ayçiçekleri’ tablosuna domates çorbası fırlattı. İklim krizi konusunda kampanyalar üreten Just Stop Oil (Petrolü Durdurun) üyeleri domates çorbasının ardından kendilerini de duvara yapıştırdı.

Londra’daki Ulusal Galeri, hedefi Van Gogh’un ‘Ayçiçekleri’ tablosuna, iki genç aktivist domates çorbası fırlattı. Camla korunan tabloya çorba bulaşmadı. Çorbayı fırlattıktan sonra ”Just Stop Oil” yazılı tişörtlerini gösteren aktivistler sonra da kendilerini tablonun arkasındaki duvara yapıştırdı.

İklim aktivistleri, iklim krizlerine ve çevre olaylarına tepki çekmek için gösteri yaptı. Van Gogh'un 76 milyon sterlin (yaklaşık 1 milyar 581 milyon 301 bin TL) değerindeki. Galerideki ziyaretçilerin kaydettiği olay kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...