IMF'den 'Türkiye' açıklaması: Mali destek talebi gelmedi, rutin bir ziyaret

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
IMF'den 'Türkiye' açıklaması: Mali destek talebi gelmedi, rutin bir ziyaret

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Uluslararası Para Fonu (IMF), eylül ayı sonunda Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, ziyaretin teknik ekibinin 4. madde konsültasyonuna hazırlık kapsamında gerçekleştireleceği ve rutin bir ziyaret olduğu belirtilerek, Türkiye'nin herhangi bir mali destek talebinde bulunmadığı bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün bazı basın ve yayın organlarından çıkan 'IMF heyetinin Türkiye'nin talebi doğrultusunda gelerek mali destek vereceği' iddialarını yalanlamış, heyetin Türkiye'nin son dönemdeki ekonomi politikalarını yakından izlemek için rutin bir ziyaret gerçekleştireceğini açıklamıştı.

IMF'den de bakanlığın açıklamasını doğrulayan bir açıklama geldi. 

'RUTİN BİR ZİYARET'

Uluslararası Para Fonu, teknik ekibin Türkiye ziyaretine ilişkin yağtığı açıklamada, "IMF teknik ekibi, 4. madde konsültasyonuna hazırlık amacıyla Türk yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere eylül ayı sonunda Türkiye'ye rutin bir ziyarette bulunacak." ifadesi kullanıldı.

'MALİ DESTEK İSTENMEDİ'

Ziyaretin son ekonomik gelişmeler, ekonomik görünüm ve makro finansal politikalar hakkında görüş alışverişinde bulunma fırsatı da sunacağı belirtilen açıklamada, "IMF, Türk yetkililerden Fon'dan mali yardım talebinde bulunma niyetinde olduklarına dair herhangi bir işaret almadı." denildi.

TÜRKİYE BORCUNU 2013'TE SIFIRLADI

Öte yandan ilk olarak 1961 yılının Ocak ayında IMF'den kredi kullanan ve borcu 2001 krizinin ardından rekor bir düzeye ulaşan Türkiye, 2013 yılında Uluslararası Para Fonu'na (IMF) ait tüm borçlarını kapatmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...