İngiltere Başbakanı Sunak'tan İsrail'e destek ziyareti: Sizinle dayanışmak için buradayım

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İngiltere Başbakanı Sunak'tan İsrail'e destek ziyareti: Sizinle dayanışmak için buradayım

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İngiltere Başbakanı Sunak, İsrail'e destek ziyaretinde bulunuyor. Sunak, ABD Başkanı Biden'dan sonra gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı ilk açıklamada, "İsrail'le dayanışmak için buradayım" dedi.

İsrail, Gazze’de binlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırılana devam ederken, Batılı ülkelerden Tel Aviv’e destek ziyaretinde bulunuyor. Dün ABD Başkanı Joe Biden’ın ağırlayan İsrail yönetimi, bugün de İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ı ağırlıyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelecek olan Sunak’ın ülkeye girişinde yaptığı açıklama oldukça dikkat çekti. Sunak, "Her şeyden önce, İsrail halkıyla dayanışmamı ifade etmek için buradayım. Tarif edilemez, korkunç bir terör saldırısına maruz kaldınız ve bilmenizi isterim ki, Birleşik Krallık ve ben sizin yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

CAN KAYIPLARI İÇİN TAZİYELERİNİ İLETECEK

Sunak’ın gerçekleştireceği görüşmeler esnasında bölgede yaşanan can kayıplarından dolayı taziyelerini paylaşacağı ve bölgedeki çatışmaların daha da tırmanmaması için uyarılarda bulunacağı öğrenildi.

Sunak, İsrail’e yola çıkmadan önce, "Her sivil ölümü bir trajedidir. Al-Ahli Hastanesi'ne yapılan saldırı, bölgedeki ve dünya çapındaki liderlerin çatışmanın daha da tehlikeli bir şekilde tırmanmasını önlemek için bir araya gelmeleri için bir dönüm noktası olmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

İngiltere Başbakanı Sunak'tan İsrail'e destek ziyareti: Sizinle dayanışmak için buradayım

DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDECEK

Dışişleri Bakanı James Cleverly de ilerleyen günlerde Mısır, Türkiye ve Katar'ı ziyaret edecek. Cleverly görüşmelerinde İsrail ve Gazze'deki barışçıl çözümler için görüşmeler sürdürecek. Dışişleri Bakanı ayrıca Gazze'ye yönelik insani yardımın sağlanması ve Hamas tarafından rehin tutulan İngiliz vatandaşlarının serbest bırakılması için de girişimlerde bulunacak.

ABD BAŞKANI BİDEN'DEN İSRAİL' E DESTEK

ABD Başkanı Biden, İsrail’deki yarım günlük ziyaretinin sonunda düzenlediği basın toplantısında, “Yalnız değilsiniz” derken, “Tecavüz, kafa kesme, insanların diri diri yakılması” gibi katliamları gerçekleştirdiği suçlamasında bulunduğu Hamas’ın DEAŞ’ı anımsattığını öne sürmüştü.

Nazilerin gerçekleştirdiği soykırım esnasında dünyanın izleyip hiçbir şey yapmadığını ifade eden Biden, bugün aynı hataları yapmayacaklarını ve izlemeyeceklerini söyledi. Biden, İsrail’e gönderilen iki uçak gemisinin caydırıcılık için bölgeye gönderildiğini belirterek, “Çatışmanın bölgeye yayılmasına engel olacağız” dedi.

ABD Başkanı Biden: "Bir İsrail olmasaydı, bir tane yapmak zorunda kalırdık" ifadesini kullandı.

İngiltere Başbakanı Sunak'tan İsrail'e destek ziyareti: Sizinle dayanışmak için buradayım

İSRAİL’DEN HASTANEYE SALDIRI

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Özgür19 Ekim 2023 12:39

Şunlardan devlet adamı olur mu? Bunların hepsi de Drakula...

Sonraki Haber Yükleniyor...