Kolombiya'da İsrail'e hastane tepkisi: Gazze'de yaşananlar soruşturulması gereken savaş suçudur

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kolombiya'da İsrail'e hastane tepkisi: Gazze'de yaşananlar soruşturulması gereken savaş suçudur

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Güney Amerika ülkesi Kolombiya ile İsrail arasında Gazze gerginliği devam ediyor. Kolombiya Devlet Başkanı Petro, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını soruşturulması gereken bir savaş suçu olduğunu söyledi.

İsrail, Gazze’de binlerce sivilin sığındığı Al Ahli Baptist Hastanesi’ni hedef aldı. Savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen saldırıda aralarında çok sayıda çocuğun da yer aldığı 500 kişi hayatını kaybetti. Saldırı, uluslararası kamuoyunda büyük bir infiale neden olurken, Kolombiya, saldırıya en sert tepkiyi gösteren ülkeler arasında yer aldı.

KOLOMBİYA’DA İSRAİL’E SERT TEPKİ

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'in, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısıyla ilgili olarak X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda yaşananların savaş suçu olduğunu söyledi.

Petro, "Aralarında sağlık personeli, hastalar, yaralılar, mülteci nüfusun da bulunduğu 800'den fazla kişinin hayatını kaybettiği Gazze hastanesine yönelik saldırı uluslararası alanda soruşturulması gereken bir savaş suçudur."

Dünyanın barışı kabul ettirmesi gerektiğini vurgulayan Petro, "Zincirin en zayıf halkası olan Filistinli sivil halka yönelik saldırının hiçbir etik ve ahlaki temeli yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de çatışmalara "ara verme" çağrısında bulunan karar tasarısını veto etmesini de üzüntüyle karşıladığını belirten Petro, "Gazze için insani koridor sağlanması çabasına karşı çıkan tek ülkenin ABD olması çok talihsiz bir durum." ifadesini kullandı.

Kolombiya'da İsrail'e hastane tepkisi: Gazze'de yaşananlar soruşturulması gereken savaş suçudur

KOLOMBİYA İLE İSRAİL ARASINDA GERGİNLİK

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’nın Devlet Başkanı Petro, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği saldırılarla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Filistinli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, İsrailli çocukların huzur içinde uyumasıdır. İsrailli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, Filistinli çocukların huzur içinde uyumasıdır.” İfadesinin kullanarak tepki göstermişti.

Petro’nun tepkisi sonrasında İsrail, Kolombiya'ya güvenlik malzemeleri ihracatını durdurma kararı aldı. Petro, söz konusu karara tepki göstererek X sosyal medya hesabından sert bir açıklamada bulunmuştu.

Petro, "İsrail ile dış ilişkileri askıya almamız gerekiyorsa alırız. Soykırımı desteklemiyoruz. Kolombiya Cumhurbaşkanı'na hakaret edilmez. Latin Amerika'yı Kolombiya ile gerçek anlamda dayanışma göstermeye davet ediyorum” demişti.

İSRAİL’DEN HASTANEYE SALDIRI

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...