Kolombiya Cumhurbaşkanından 'Mossad' iddiası: Hamas İsrail tarafından tasarlandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kolombiya Cumhurbaşkanından 'Mossad' iddiası: Hamas İsrail tarafından tasarlandı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara değinen Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Filistin halkının bölünmesi ve cezalandırılması bahanesiyle Hamas'ın İsrail tarafından tasarlandığını öne sürdü ve "Çocukların bombalanması bir savaş pratiği haline dönüştü" ifadesini kullandı.

Son dakika İsrail-Gazze haberi: Hamas'ın silahlı kanadı tarafından 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlatılan operasyon, dokuzuncu gününde devam ediyor. İsrail, kara harekatı için ilk adımları atarken, dünyanın yakından takip ettiği gerilime dair açıklamalar da peş peşe geliyor.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Filistin'in maruz kaldığı haksızlıklara dikkati çekti. Petro, 9 Ekim'de yaptığı paylaşımda "Gazze'ye elektrik yok, yiyecek yok, yakıt yok" diyen İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant'ın sözlerini, Nazilerin söylemlerine benzetmişti. 

Daha sonrasında Petro, İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli çocukların fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşmış, "Filistinli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, İsrailli çocukların huzur içinde uyumasıdır. İsrailli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, Filistinli çocukların huzur içinde uyumasıdır" ifadesini kullanmıştı.

"HAMAS, MOSSAD TARAFINDAN TASARLANDI" İDDİASI

Petro, son yaptığı paylaşımda ise Filistin halkının bölünmesi amacıyla Hamas'ın İsrail tarafından tasarlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Petro, "Daha önce FARC'ı (eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) desteklediğimi söyleyenler, şimdi aynısını Hamas için söylüyor. Hamas, Filistin halkının bölünmesi ve cezalandırılması bahanesiyle Mossad tarafından tasarlandı. Onurlu halklar arasındaki diyaloğun yerine apartheid, baskı, umutsuzluk ve kanlı terörizm aldı. Asıl istedikleri Filistin halkını eski topraklarından sürmek ve yok etmektir" değerlendirmesinde bulundu.

"ÇOCUKLARIN BOMBALANMASI SAVAŞ PRATİĞİNE DÖNÜŞTÜ"

Petro, isim vermeden bazı kesimleri sert şekilde eleştirerek, şunları kaydetti:

"Katledilen yüzbinlerce Kolombiyalının ölümünü anlatan hadiselere kulaklarını tıkadılar ve hatta öldürülmelerini alkışladılar. Gösteriler yasaklanıyor, medya sansürleniyor, masum insanların, çocukların ölümü karşısında sessiz kalmamızı istiyorlar. Çocukların bombalanması bir savaş pratiği haline dönüştü."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...