İngiltere Kralı Charles prostat ameliyatı için hastaneye yattı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İngiltere Kralı Charles prostat ameliyatı için hastaneye yattı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kraliyet ailesi bu sıralar sağlık sorunlarıyla gündemden düşmüyor. Galler Prensesi Kate Middleton’ın geçtiğimiz günlerde karın bölgesinden ameliyat masasına yatmasının ardından Kral Charles, prostat büyümesi nedeniyle tedavi görmek için hastaneye yattı.

İngiltere Kralı 3. Charles, prostat büyümesi tedavisi görmek için geçen hafta Galler Prensesi Kate’in ameliyat olduğu hastaneye gitti. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kral Charles'ın, bu sabah yerel saatle 08.30'da Clarence House sarayından ayrılarak hastaneye giriş yaptığı belirtildi.

İngiltere Kralı Charles prostat ameliyatı için hastaneye yattı

“İYİ DİLEKLERİNİ GÖNDERENLERE TEŞEKKÜR EDİYOR”

Saraydan yapılan açıklamada, "Majesteleri, geçen hafta boyunca kendisine iyi dileklerini gönderenlere teşekkür ediyor ve hastalığının halk sağlığı konusunda farkındalık oluşturduğunu öğrenmekten mutluluk duyuyor" ifadeleri kullanıldı.

EŞİ DE YANINDA

Kral Charles'ın The London Clinic isimli özel hastaneye eşi Kraliçe Camilla ile gittiği de basına yansıyan görüntülerde yer aldı.

İngiltere Kralı Charles prostat ameliyatı için hastaneye yattı

PROSTAT BÜYÜMESİ TEDAVİSİ GÖRECEK

Kasım ayında 75 yaşına giren Kral Charles'ın sağlık durumuna ilişkin geçen hafta Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada Kral'ın iyi huylu prostat büyümesi tedavisi için düzeltici bir prosedürden geçirileceği ifade edilmişti.

KRALİYET AİLESİNDEN BİR HAFTADA 3 SAĞLIK HABERİ

İngiltere'de kraliyet ailesi geçen hafta arka arkaya duyurulan 3 sağlık haberiyle gündem olmuştu. Önce tahtın varisi Galler Prensi William'ın eşi Kate'in karnından bir ameliyat olduğu duyurulmuş, duruma ilişkin ilerleyen saatlerde kanser tedavisi olmadığı açıklanmıştı.

Prenses Kate'in ameliyat haberinin yaklaşık 1,5 saat sonrasında da Kral'ın prostat büyümesi tedavisi göreceği duyurulmuştu.

Kraliyet ailesinde sağlık durumu nedeniyle haberlere konu olan son kişi ise Kral Charles'ın kardeşi, York Dükü Andrew'ün eski eşi Düşes Sarah Ferguson oldu. York Düşesi, 6 ay önce meme kanseri tedavisi görmesinin ardından şimdi de cilt kanseri teşhisiyle tedavi görmeye başladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...