İngiltere Savunma Bakanı, Zelensky ile görüştü: Ukrayna'ya asker gönderilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
İngiltere Savunma Bakanı, Zelensky ile görüştü: Ukrayna'ya asker gönderilecek

DÜNYA Haberleri  / Insider

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Ukrayna, batılı müttefiklerine güvenmeye devam ediyor. İngiltere'den Ukrayna'ya önemli bir destek açıklaması geldi. İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, İngiliz birliklerini Ukrayna'ya göndermeyi planladığını söyledi.

Ukrayna ile uluslararası müttefikleri arasında sahada eğitim çalışmaları artarken, Birleşik Krallık askerleri ilk defa asker yetiştirmek için Ukrayna'ya konuşlandırılabilir. İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, The Telegraphgazetesine verdiği röportajda, İngiliz birliklerinin Ukrayna askerlerine eğitim vermek amacıyla bölgeye gönderilmesini tartıştıklarını söyledi.

Shapps, basına yaptığı açıklamada, "Bugün, eğitimin Ukrayna'ya da yakınlaştırılmasından ve aslında Ukrayna'ya getirilmesinden bahsediyordum. Özellikle ülkenin batısında, 'ülkeye' daha fazla şey getirme fırsatının olduğunu düşünüyorum." dedi. 

İngiltere Savunma Bakanı, Zelensky ile görüştü: Ukrayna'ya asker gönderilecek

Belirtildiği gibi plan, İngiltere ve diğer müttefiklerin Rusya ile doğrudan çatışmayı önlemek için bölgede resmi bir askeri varlık uygulamaktan kaçınmalarına işaret ediyor. Shapps, Ukrayna'da sahada eğitim vermenin yanı sıra, BAE Systems gibi İngiliz savunma şirketlerinin üretimini Ukrayna'ya taşıdığını belirtti.

Shapps, "Diğer İngiliz şirketlerinin de aynı şeyi yaparak üzerlerine düşeni yapmalarını görmekten heyecan duyuyorum. Bu yüzden ülkede (Ukrayna'da) daha fazla eğitim ve üretime yönelik bir hamle olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

İNGİLİZ DONANMASI KARADENİZ'E KONUŞLANABİLİR

Shapps ayrıca İngiliz Donanmasının Karadeniz'de Ukrayna'ya yardım etmesi fikrini de gündeme getirdi. Bu konuda, "Geçen ay boyunca, Karadeniz'de ve Kırım'da 2014'ten bu yana ilk defa olmak üzere gelişmeler gördük ve Britanya bir denizcilik ülkesi olduğundan, özellikle su uluslararası su olduğundan, yardımcı olabiliriz ve tavsiyelerde bulunabiliriz." dedi. 

İngiliz Bakan, planı bu hafta başında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile konuştuğunu söyledi. Şöyle devam etti: "Bu sularda uluslararası gemi taşımacılığına bir şekilde izin verilmeyen bir durumun varsayılan olarak ortaya çıkmasına izin vermememiz önemlidir. Bu yüzden Britanya'nın tavsiyelerde bulunabileceği birçok yer olduğunu düşünüyorum."

Ukrayna, Rusya'nın işgali 19. ayına girerken askeri eğitim, teçhizat ve insani yardım konusunda uluslararası müttefiklerine güvenini sürdürüyor. Bununla birlikte, Ukrayna dışındaki yetkililer mevcut çatışmanın tırmanması korkusuyla ülkeye asker gönderme konusunda isteksiz davranıyor. Bu noktada, ABD'nin Ukrayna sınırındaki NATO ülkelerini savunmak için yaklaşık 4 bin askerini bölgede konuşlandırdığını belirtelim. NBC News'in haberine göre, geçtiğimiz ay Pentagon yetkilileri, Ukrayna sınırlarında konuşlanmış ABD birliklerini eve getirip getirmemeyi veya yerlerine yeni askerler yerleştirmeyi tartışıyordu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...