Rusya, Ukrayna'ya ait çok sayıda droneu imha etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Rusya, Ukrayna'ya ait çok sayıda droneu imha etti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberleri: Rusya, Kursk valisi Roman Starovoyt, Ukrayna'nın doğusuyla sınırı olan bölgenin Ukrayna İHA'ları tarafından "kitlesel saldırıya" uğradığını söyledi.

Rusya, Kursk valisi Roman Starovoyt, Ukrayna'nın doğusuyla sınırı olan bölgenin Ukrayna İHA'ları tarafından "kitlesel saldırıya" uğradığını söyledi. Bir bölge valisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın gece boyunca 11 Ukrayna insansız hava aracını imha ettiğini, ancak bir İHA'nın bir trafo merkezine patlayıcı bırakarak yerel güç kaynağını kestiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı mesajlaşma platformu Telegram üzerinden yaptığı açıklamada "Biri Kaluga bölgesi, 10'u Kursk bölgesi üzerinde olmak üzere 11 Ukrayna insansız hava aracı görev başındaki hava savunma sistemleri tarafından imha edildi" dedi.

Kursk valisi Roman Starovoyt, doğu Ukrayna sınırındaki bölgenin Ukrayna İHA'ları tarafından "kitlesel saldırıya" uğradığını söyledi.

TRAFO ATEŞ ALDI

Yapılan açıklamada, sınıra 25 kilometreden (16 mil) daha az mesafedeki Belaya köyünde, "Ukraynalı bir insansız hava aracı bir trafo merkezine iki patlayıcı cihaz bıraktı" dedi. "Trafolardan biri alev aldı. Beş yerleşim yeri ve bir hastanenin elektriği kesildi. İtfaiye ekipleri olay yerine intikal etti" diye ekledi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANDI

Vali vatandaşları "düşürülen İHA'ların kendi kendilerini imha etme tehlikesi nedeniyle enkazlarına dokunmanın, yaklaşmanın ya da fotoğraf çekmenin yasak olduğu" konusunda uyardı.

İKİ İHA İMHA EDİLDİ 

Rusya daha önce Perşembe akşamı komşu Belgorod bölgesi üzerinde iki Ukrayna insansız hava aracını imha ettiğini açıklamıştı. Savunma bakanlığı ilk insansız hava aracının saat 17:00 (1400 GMT) civarında "engellendiğini", ikincisinin ise yaklaşık dört saat sonra düşürüldüğünü söyledi.

Moskova'nın güneyindeki Belgorod ve Kursk bölgeleri Ukrayna'nın doğusuyla sınır komşusu. Kaluga bölgesi ise Rusya'nın başkentine daha yakın.

Ukrayna'nın Haziran ayı başlarında karşı saldırıya geçmesinden bu yana Rusya, Moskova da dahil olmak üzere binalara ara sıra zarar veren insansız hava aracı saldırı dalgalarına maruz kaldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...