Stoltenberg Kiev'de konuştu: Ukrayna NATO üyeliğine her zamankinden daha yakın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Stoltenberg Kiev'de konuştu: Ukrayna NATO üyeliğine her zamankinden daha yakın

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile yaptığı ortak basın toplantında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO üyeliğini değerlendirerek, "şimdi NATO'ya her zamankinden daha yakın." dedi.

Ukrayna ile Rusya arasında Avrupa kıtasında ikinci dünya savaşından bu yana yaşanan en kanlı çatışmalar devam ediyor. Ukrayna, Rusya’nın ilerlemesini durdurarak, NATO ve Batılı ülkelerin desteğiyle karşı taarruz başlattı. Kiev’e bağlı güçlerin Kırım’da bulunan Karadeniz Filosu Karargahı’nı İngiltere-Fransa yapımı Storm Shadow-Scalp EG füzeleriyle vurduktan sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştiriyor.

Savaştan sonra ülkeye düzenlediği ikinci ziyaretinde Stoltenberg, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Zelenski ile ülkesinin en acil ihtiyaçları ve NATO'nun sağlayacağı destekle ilgili gelecek adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını bildiren Stoltenberg, "Ukrayna şimdi NATO'ya her zamankinden daha yakın." dedi.

Stoltenberg Kiev'de konuştu: Ukrayna NATO üyeliğine her zamankinden daha yakın

UKRAYNA ORDUSU MESAFE KAYDEDİYOR

Stoltenberg, yarın Kiev'de düzenlenecek uluslararası savunma sanayi forumuna NATO'nun ve 20'den fazla ülkenin katılacağını belirterek "Ukraynalı şirketlerin sektörle yeni ortaklıklar kurması için önemli bir fırsat olacak. Çünkü sanayi olmadan savunma olmaz." diye konuştu.

NATO müttefiklerinin son günlerde Ukrayna'ya üst düzey yetenekler sağlamaya devam ettiğinin altını çizen Stoltenberg, ABD'nin Abrams tankları, gelişmiş füze ve hava savunma sistemleri ile F-16 pilotlarına yönelik eğitimlerinden söz etti. Stoltenberg, savaşla ilgili mevcut duruma değinerek "Ukrayna güçleri aşama aşama mesafe kat ediyorlar." dedi.

Stoltenberg Kiev'de konuştu: Ukrayna NATO üyeliğine her zamankinden daha yakın

2,4 MİLYAR AVROLUK MÜHİMMAT ANLAŞMASI

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, basın toplantısında, Ukrayna’ya mühimmat ve silah desteğiyle ilgili olarak, "NATO uzun yıllardır ortak alımlar gerçekleştiriyor. Bugün NATO'nun 1 milyar avroluk kesin siparişler dahil 2,4 milyar avroluk kilit önemde mühimmat için çerçeve anlaşmaları yaptığını teyit edebilirim. Bu, 155 milimetrelik top mermisi, güdümlü tanksavar füzeleri ve ana muharebe tankı mühimmatı gibi yetenekleri kapsıyor. Bu, müttefiklerin Ukrayna'yı desteklemeye devam ederken stoklarını yeniden doldurmalarına yardımcı olacak." dedi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de gelecek hafta düzenlenecek NATO Sanayi Forumu'nun da odak noktasının yatırımların artırılması olacağını ifade eden Stoltenberg, "Müttefikleri kesin sipariş anlaşmaları imzalamaya çağırmaya devam edeceğim çünkü sektörün ihtiyacı olan şey sözleşmelerin imzalanmasıdır. Çünkü o zaman yatırım yapabilirler, sonra üretebilirler ve biz de üretimi daha da fazla artırabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...