İngiltere’de enflasyon ve sağlık sistemi alarm veriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere’de enflasyon ve sağlık sistemi alarm veriyor

DÜNYA Haberleri

Birleşik Krallık'ta Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yürütülen bir anketten elde edilen en son bulgular, İngilizlerin ülkedeki “hayat pahalılığı” ve “sağlık sistemi” ile ilgili duydukları endişeyi ortaya koydu. İngilizlerin çok büyük bir kısmı ekonomik sorunlardan ve sağlık sisteminde yaşanan sıkıntılardan duydukları şikayetleri ifade etti.

Birleşik Krallık'ta yıllık enflasyon oranı hala %10'un üzerinde.

Koronavirüs salgının devam eden etkisi, Brexit'i çevreleyen belirsizliklerle birleştiğinde, ülkenin finansal istikrarı ve gelecekteki beklentileri üzerinde bir şüphe gölgesi oluşturdu.

Enflasyon ve sağlık sistemi, Britanyalılar arasında birincil endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

YAŞAM MALİYETLERİ İNGİLİZLERİ KORKUTUYOR

Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yürütülen bir anketten elde edilen en son bulgulara göre, ankete katılanların %91'lik ezici bir oranı "yaşam maliyetlerini" en önemli endişeleri olarak belirtti.

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre katılımcılar, ekonomi ve iklim değişikliği gibi diğer önemli konuların da önemli ölçüde dikkat çekmesiyle birlikte, yaşam maliyeti ve Ulusal Sağlık Hizmetini (NHS) en acil endişeleri olarak ifade etti.

İngiltere’de enflasyon ve sağlık sistemi alarm veriyor

SAĞLIK SİSTEMİNDE AKSAKLIKLAR YAŞANIYOR

Ankete katılanların %82'si NHS ile ilgili endişelerini dile getirdi.

COVID-19 salgınının şiddetlendirdiği sağlık sistemi üzerindeki baskı, sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğinin, kalitesinin ve zamanında sunulmasının iyileştirilmesi ihtiyacını vurguladı.

İklim değişikliği ve çevre de katılımcıların %59'unun dikkatini çekerek, sürdürülebilir uygulamalara yönelik acil ihtiyaç konusunda artan farkındalığı yansıttı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...