İngiltere’de hırsızlığa karşı böyle önlem aldı: Süper marketlerde maket ürün dönemi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere’de hırsızlığa karşı böyle önlem aldı: Süper marketlerde maket ürün dönemi

DÜNYA Haberleri

İngiltere'nin başkenti Londra'da, enflasyon nedeniyle artan fiyatlar marketlerde krize neden oldu. ki bir süper market artan kahve fiyatlarının ardından, hırsızlığa karşı maket kahve kavanozları kullanmaya başladı. Market raflarına "Lütfen görevliden yardım isteyin." yazıldı.

İngiltere’de verilere göre en yüksek enflasyon rakamları görüldü. Market fiyatları enflasyon nedeniyle artışa geçti. Hırsızlıkların artmasından endişe eden marketler personelinin de güvenliğini sağlamak için raflarda maket ürünler kullanmaya başladı. Walthamstow'daki bir Co-op mağazası, enflasyon nedeniyle fiyatı artan hazır kahve kavanozlarında 'sahte' ürünler kullandı.

RAFLARA UYARI YAZISI ASILDI

NTV'de yer alan habere göre, kavanozlardan birinin üzerinde "Bu ürün makettir, satılık değildir, lütfen bir personelden yardım isteyiniz." yazılı bir kağıt görüldü.

KAHVE FİYATI YÜZDE 13 ARTTI

Ulusal İstatistik Ofisi'ne göre, hazır kahvenin fiyatı geçen yıl yüzde 13 arttı. Geçen yıl Rusya'nın Ukrayna'yı yasa dışı işgalinin ortasında gıda fiyatları hızla arttı. İngiliz Perakende Konsorsiyumu (BRC) ve Nielsen tarafından yapılan bir ankete göre, gıda enflasyonu Mayıs ayına kadar yüzde 15,4'e düştü.
Ancak bakkallardaki genel enflasyon oranı, kahve, çikolata ve gıda dışı kalemleri yüzde 9'luk yeni bir yüksekliğe ulaştı.

ENFLAYON 18 YILIN EN YÜKSEĞİ

İngiltere'de mağaza fiyatları enflasyonu 2005'ten bu yana en yüksek seviyesinde.
Açıklama, İngiliz Perakende Konsorsiyumu tarafından yapıldı.
Nisan ayında süpermarketler ve perakende zincirlerinde fiyatlar geçen yılın aynı dönemine göre 8,8 arttı.

GIDA ENFLASYONU 45 YILIN ZİRVESİNDE

Bu artış mayıs ayında yüzde 9'a yükseldi. Böylece, sektör kayıtlarının tutulmaya başlandığı 2005 yılından bu yana mağaza fiyat enflasyonu en yüksek seviyesine çıktı. İngiltere'de gıda fiyatları enflasyonu yüzde 15,7'den yüzde 15,4'e geriledi. Mart ayında yüzde 19,2 olan gıda enflasyonu son 45 yılın en yüksek seviyesini görmüştü. 

Kaynak: NTV

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...