İngiltere'den İsrail'e hesap sorma çağrısı: "Yardım bekleyen Filistinlilerin ölümü acilen soruşturulmalı”

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İngiltere'den İsrail'e hesap sorma çağrısı: "Yardım bekleyen Filistinlilerin ölümü acilen soruşturulmalı”

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron, Gazze'de yardım konvoyunu bekleyen Filistinlileri vuran İsrail'e karşı hesap sorma çağrısı geldi. Cameron, "Yardım konvoyunu bekleyen insanların ölümü acilen soruşturulmalı” dedi.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de 30 bini aşkın Filistinliyi katleden İsrail, insani yardım bekleyen Filistinlileri, bombalamış, saldırıda 112 kişi hayatını kaybetmiş, 760 kişi yaralanmıştı. İsrail'in katliamına dünyanın dört bir yanından tepki geliyor. Son olarak İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron İsrail'den hesap sorma çağrısı yaptı.

SORUŞTURULMALI VE HESAP SORULMALI

David Cameron yaptığı açıklamada, "Gazze'de dün bir yardım konvoyunu bekleyen insanların ölümü korkunçtu. Acilen soruşturulmalı ve hesap sorulmalıdır” dedi.

İngiltere'den İsrail'e hesap sorma çağrısı:

İSRAİL ACİLEN YARDIM KAPILARINI AÇMALI

Böyle bir olayın tekrarlanmaması gerektiğini belirten Cameron, “İsrail, Gazze halkına çok daha fazla insani yardımın ulaşmasını sağlamakla yükümlüdür. Ele alınması gereken çok sayıda çıkmaz tespit ettik. Buna göre, İsrail acilen Gazze'ye daha fazla geçiş kapısı açmalı, bürokratik engelleri ortadan kaldırmalı, Gazze'de yardım operasyonlarını mümkün kılmalı ve sivilleri, STK'ları, sağlık görevlilerini ve yardım sağlayan diğer kişileri korumak için sağlam bir çatışma önleme mekanizmasının yürürlükte olmasını sağlamalıdır” ifadelerini kullandı.

İNSANİ ARA VERİLMELİ

Cameron, bölgede derhal insani ara verilmesinin gerektiğini vurgulayarak, bunun insan yardımların ulaştırılmasının ve esirlerin serbest bırakılmasının tek yolu olduğunu söyledi.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...