Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İngiltere’den su krizine karşı şaşırtan yasak! Milyonlarca kişi etkilenecek

İngiltere’den su krizine karşı şaşırtan yasak! Milyonlarca kişi etkilenecek
Başlık ResmiIngiltere’den su krizine karsi sasirtan yasak! Milyonlarca kisi etkilenecek

İngiltere’de kuraklık alarmı su krizini derinleştirirken hükümetten şaşırtan bir adım geldi. Ülkede ilk kez hortum kullanımına yasak getiriliyor, milyonlarca kişiyi etkileyecek bu karar çözüm arayışını gündeme taşıdı.

Kaydet
a- | +A

İngiltere genelinde rekor seviyede sıcaklıklar etkisini sürdürürken, ülkenin en büyük su ve atık su hizmetleri şirketi Thames Water, başkent Londra ve çevresinde su kullanımına kısıtlama getirileceğini bildirildi.

Söz konusu yasak, 22 Temmuz Salı günü tüm OX, GL, SN posta kodları ile RG4, RG8 ve RG9 bölgelerinde uygulanmaya başlayacak.

BAKMADAN GEÇME
Aynı gün, aynı yaşta iki öğrenci… Bir okul acı haberle sarsıldı
HABER

Aynı gün, aynı yaşta iki öğrenci… Bir okul acı haberle sarsıldı

Suriye
HABER

Suriye'nin ciğerleri 10 gündür yanıyor! 14 bin hektar küle döndü, mayınlar müdahaleyi engelliyor

UZUN SÜRELİ KURAKLIK ALARMI!

Şirket, Çevre Ajansı’nın bölgeyi “uzun süreli kuru hava” kategorisine almasının ardından bu kararı aldı. Farmoor Rezervuarı'ndan pompalanan Thames Nehri suyu, etkilenen bölgelerin ana kaynağını oluşturuyor.

Thames Water, sıcak ve kuru havanın nehir akışını azalttığını ve bu durumun rezervuara pompalanabilecek su miktarını sınırladığını açıkladı.

Su ve atık su hizmetleri şirketi Thames Water
Başlık ResmiSu ve atık su hizmetleri şirketi Thames Water
Su ve atık su hizmetleri şirketi Thames Water

SU SEVİYESİ ORTALAMA ALTINDA

Farmoor’daki rezervuar seviyesinin yılın bu dönemi için yüzde 92 ile ortalamanın altında olduğu belirtildi. Yeraltı sularından Thames Nehri’ne akışın azalması ve beklenen yağışın olmaması nedeniyle su depolamanın daha da zorlaşabileceği ifade edildi.

Açıklamada, sıcak havanın su talebini artırmasının ve nehir ile göllerden buharlaşma yoluyla daha fazla su kaybına yol açmasının beklendiği kaydedildi. Nehirlerden alınan su miktarını dikkatle yönetmenin yerel vahşi yaşamın korunması için önemli olduğu vurgulandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.