İngiltere'ye 'yüzer hapishane' eleştirisi: Salgın hastalıklar ve travmalara yol açar

- Güncelleme:
İngiltere'ye 'yüzer hapishane' eleştirisi: Salgın hastalıklar ve travmalara yol açar

DÜNYA Haberleri

Lincoln Üniversitesi Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Kıdemli Doktor Öğretim Üyesi Süreyya Sönmez Efe, İngiltere’nin düzensiz göçmenleri yerleştirmeyi planladığı Bibby Stockholm gemisinin insani standartları karşılamadığını söyledi.

İngiltere’nin 500 düzensiz göçmen yerleştirmeyi planladığı geminin bir tür akciğer hastalığına yol açan lejyonella bakterisinin bulunması sebebiyle boşaltıldığını hatırlatan Sönmez Efe “Bazı sığınmacılar buranın 500 kişi için dar bir alan olduğunu söyledi. İleride bu durum salgın hastalıklara davetiye çıkararak daha büyük sıkıntılar oluşturabilir. Bir başka problem ise travma sonrası stres bozukluğu ile travma geçirmiş ve ilaç desteği alan sığınmacılar ki bu insanların endişeleri bu küçük alanın psikolojilerini kötü etkileyeceği yönünde. Bu insanlar ülkelerindeki savaş, açlık gibi felaketlerden kaçtıkları için endişelerini de beraberlerinde taşıyor. Travmalı sığınmacıların bireysel olarak değerlendirilmesi ve tedavi süreçlerinin hassasiyetle yürütülmesi oldukça önemli. Bu barınağa ilk giren 15 mültecinin çoğu ‘hapishane’ benzetmesi yaptı. Bu psikolojik olarak onların ciddi anlamda olumsuz etkileneceğinin göstergesi” dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...