Irak Türkmen Cephesi'nin 20. kuruluş yıl dönümü

/ Kaynak: AA
Irak Türkmen Cephesi'nin 20. kuruluş yıl dönümü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) 20. kuruluş yıl dönümü Kerkük'te düzenlenen etkinlikle kutlandı.

ITC'nin Kerkük'teki genel merkezinde düzenlenen etkinliğe katılan siyasiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkmen milli kıyafetlerini giydi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda ITC'nin, Türkmen halkı için önemine ve partinin Irak siyasetindeki yerine değinildi. Ayrıca terör saldırılarıyla şehit edilen Türkmen politikacılar ve yetkililer için dualar okundu.
- "Kendi askeri gücümüzü oluşturmaya başladık"
ITC Lideri Erşad Salihi, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmen halkın kendini koruması için askeri güç kurmaktan başka çaresi kalmadığını belirterek, "Musul ve Telafer'de daha önce orduda ve polis teşkilatında çalışan Türkmenler, kendi askeri güçlerini oluşturmaya başladı. Kerkük için de benzer bir hazırlık içindeyiz. Kendimizi korumak zorundayız. Şunu açıkça söylüyorum, kendi askeri gücümüzü adım adım kurmaya başladık. Bu güce destek verilmesini istiyoruz" dedi.
Salihi, Kerkük'e bağlı Türkmen halkın yaşadığı Beşir nahiyesinin, uzun süredir devam eden operasyonlara rağmen DAEŞ'ten kurtarılamamasının arkasında başka nedenler olduğunu belirterek, "Irak hükümeti ve koalisyon ülkeleri hava saldırısı desteği vermediği sürece Beşir'in kara operasyonuyla kurtarılması zor olacaktır. Beşir'in kurtarılması için gerekli desteğin verilmemesine ilişkin kafamızda bazı soru işaretleri var. Gelecekte Beşir'in başka güçler tarafından kurtarılması hedefleniyor olabilir. Nahiyeyi, kurtaran güce teslim etme niyeti var. Bu Türkmenlere büyük bir haksızlık olur" değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...