ABD üslerine karşı saldırılar durdu! İran destekli güçlere Pentagon'dan jet cevap

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD üslerine karşı saldırılar durdu! İran destekli güçlere Pentagon'dan jet cevap

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'nin Ürdün'deki üssünün vurulmasının ardından İran tarafından açıklama geldi. Biden'in açıklaması sonrasında İran destekli Irak'taki Hizbullah güçleri, ABD üslerine yönelik saldırılarını durdurduğunu açıkladı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder ise "icraata bakarız" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün'de 3 ABD askerinin ölümüne neden olan İran'a karşı, "daha geniş bir savaş istemiyoruz" ifadelerinin ardından İran tarafından dikkat çeken açıklama geldi. İran destekli Irak'taki Hizbullah güçleri ABD üslerine saldırıları durdurduğunu ilan etti. Pentagon'dan ise cevap gecikmedi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "icraata bakarız" dedi.

ABD ÜSLERİNE OPERASYONLAR ASKIYA ALINDI

Irak'ta Hizbullah güçleri, ABD güçlerine karşı askeri operasyonları askıya aldığını duyurdu. Ketaib Hizbullah Genel Sekreteri Ebu Hüseyin Himeydavi, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ketaib Hizbullah'ın, Gazze'deki mazlum halka kararlılıkla, kendi iradesiyle ve başkalarının hiçbir müdahalesine maruz kalmadan destek verme kararı aldığına dikkat çekilen açıklamada, "İşgal güçlerine (ABD) karşı askeri operasyonları askıya aldığımızı duyuyoruz. Gazze'deki halkımızı başka yöntemlerle savunmaya devam edeceğiz."​​​​​​​ denildi.  Açıklamada, Hizbullah milislerinden ABD tarafından herhangi bir eylemin meydana gelmesi halinde "pasif savunmada" olmaları istenildi.

ABD üslerine karşı saldırılar durdu! İran destekli güçlere Pentagon'dan jet cevap

"SÖZE DEĞİL İCRAATA BAKARIZ"

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, karşı saldırıları askıya aldığını duyuran Şii milis gücü için "icraata bakarız" cevabını verdi. 

Ryder, "İran'ın vekil gruplarına net bir şekilde saldırılarını durdurmaları çağrısında bulunduk ama onlar durmadı. Şimdi kendi seçtiğimiz bir zaman ve şekilde yanıt vereceğiz. Eylemler sözlerden daha önemli demekle, 28 Ocak'tan bu yana bildiğim kadarıyla üç saldırı daha olduğunu söylemekle yetineceğim." dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...