Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İran Devrim Muhafızları'ndan saldırı mesajı: Siyonist rejimde vurabileceğimiz büyük hedefler var

İran Devrim Muhafızları'ndan saldırı mesajı: Siyonist rejimde vurabileceğimiz büyük hedefler var
Fotoğraf Başlığı Iran Devrim Muhafizlari'ndan saldiri mesaji: Siyonist rejimde vurabilecegimiz büyük hedefler var

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Ali Fedevi, İsrail’e yapacakları misilleme saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 'Siyonistlerin' İran’ı karşılarına alamayacağı vurgusunu yapan Fedevi, "ABD ve İsrail’in, İran’ı Gerçek Vaad 3 operasyonundan vazgeçirmek için önleyici bir saldırı yapma ihtimalini göz ardı etmiyoruz. Rejimin sahip olduğu topraklar küçük ve rejimin içinde vurabileceğimiz büyük hedefler var" dedi.

Kaydet
a- | +A

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü Gazze soykırımı ile Orta Doğu'da büyük bir savaşa kapı aradı. İşgal güçleri, son aylarda Lübnan'ı işgal etmek için harekete geçti. Bölgede düzenlenen saldırılarda on binlerce masum sivil hayatını kaybetti.

İran, 1 Ekim tarihinde İsrail'e yüzlerce füze ile saldırdı. Saldırıda hayatını kaybeden tek kişi Filistinli oldu. İsrail güçleri, İran’daki askeri hedeflere misilleme saldırısı düzenledi. Gelişmelerin ardından İran, İsrail’e yönelik önleyici bir saldırı mesajı verdi.

BAKMADAN GEÇME
İsrail
HABER

İsrail'de hükümet krizi! Netanyahu, Savunma Bakanı Gallant'ı görevden aldı


"SİYONİST REJİM VERECEĞİMİZ KARŞILIĞI BEKLESİN"

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Ali Fedevi, İsrail’e, Tahran’ı hedef alan saldırı nedeniyle karşılık vereceklerini şu sözlerle belirtti:

“Siyonistlerin bizimle karşı karşıya gelecek güçleri yok. Siyonist rejim vereceğimiz karşılığı beklesin. ABD ve İsrail’in, İran’ı Gerçek Vaad 3 operasyonundan vazgeçirmek için önleyici bir saldırı yapma ihtimalini göz ardı etmiyoruz. Bu konuda İran ve direniş cephesi her türlü senaryoya hazırdır. Siyonist rejime yanıt vermek için gerekli askeri kapasite ve silahlara sahibiz. Bu konuda hiçbir zaman geri adım atmadık. Siyonist rejimin sahip olduğu topraklar küçük ve rejimin içerisinde vurabileceğimiz büyük hedefler var.”

BAKMADAN GEÇME
Trump
HABER

Trump'ın zaferine İran'dan ilk yorum: Hiç fark etmez, artık olgunlaştık


İRAN-İSRAİL GERİLİMİNİN ARKA PLANI

İsrail, İran’ın 1 Ekim’deki füze saldırılarına "misilleme" olarak İran’daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı. İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını, hava savunma sistemlerinin saldırılara "başarıyla" karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurdu.

İsrail, saldırının "başarıyla" tamamlandığını bildirdi. İran ordusundan yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda 4 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME
Mehmetçik tetikte! Türk askerinin Van İran sınırındaki nöbeti görüntülendi
HABER

Mehmetçik tetikte! Türk askerinin Van İran sınırındaki nöbeti görüntülendi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.