İran'da hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İran'da hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor

DÜNYA Haberleri

İran’ın Zahidan kentinde yaklaşık bir senedir neredeyse her hafta cuma namazının ardından düzenlenen ülke yönetimine karşı gösteriler bu haftada devam etti.

İran’ın Sistan-Beluçistan eyaletinin Zahidan kentinde çekildiği öne sürülen görüntülere göre, cuma namazı sonrası Mekki Camisi'nden çıkan kalabalık bir grup, ellerindeki dövizlerle yürüyüşe geçerek ülke yönetimini hedef alan sloganlar attı.

Sünni din adamı ve Zahidan Cuma İmamı Abdulhamid İsmailzehi de Mekki Camisi'nde verdiği cuma hutbesinde, İran'ın geliştirdiği hipersonik balistik füzeye işaret ederek, "Savunma için gelişmiş silahın tanıtılmasından dolayı mutluyuz ancak silah geliştirmek yerine halkın karnının doyurulmasına daha çok sevinirdik. Halk her gün sokaklarda feryat ediyor." ifadelerini kullandı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...