İranlı üst düzey yetkili Irak Başbakanı’na düzenlenen saldırıyla ilgili ABD’yi suçladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İranlı üst düzey yetkili Irak Başbakanı’na düzenlenen saldırıyla ilgili ABD’yi suçladı

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin konutuna SİHA ile düzenlenen saldırı hakkında ve “yıllardır terörist grupları ortaya çıkartıp desteklemişlerdir” diyerek ABD’yi sorumlu tuttu.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Şemhani, Irak Başbakanı Kazımi’nin konutuna silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırıya uğraması ile ilgili Twitter hesabından paylaşım yaptı. Şemhani saldırıyla ilgili isim vermeden ABD’yi suçladı.

BU OLAYIN İZNİ YABANCI DÜŞÜNCE ODAKLARINDA ARANMALI

Şemhani, "Irak Başbakanı'na yönelik suikast girişimi yeni bir fitnedir. Bu olayın izleri yabancı düşünce odalarında aranmalıdır. Bu ülkeyi işgal etmiş ve yıllardır terörist grupları ortaya çıkartıp desteklemişlerdir. Bunların Irak halkına armağanları istikrarsızlık, güvensizlik ve ihtilaftan başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.

IRAK BAŞBAKANI’NA SALDIRI

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağından gece yapılan açıklamada, Başbakan Kazımi’nin, konutuna SİHA ile düzenlenen saldırıdan yara almadan kurtulduğu bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...