İspanya'da göçmen faciası: Sürat teknesiyle getirilen düzensiz göçmenleri denize attılar: 4 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İspanya'da göçmen faciası: Sürat teknesiyle getirilen düzensiz göçmenleri denize attılar: 4 ölü

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İspanya'nın güneyindeki Cadiz kıyılarında dün insanlık dramı yaşandı. 27 düzensiz göçmen sürat teknesiyle Fas kıyılarından getirilip zarla denize atıldı. 4'ü boğularak öldü, 23'ü kurtarıldı.

Göçmen kaçakçılığı yapan suç örgütü üyeleri tarafından dün Fas kıyılarından alınarak güçlü motorları olan zodiac tipi sürat teknesiyle Cadiz'in San Fernando koyuna getirdi. 27 düzensiz göçmen, kıyıya yakın yerde denize atıldı.

Cadiz yerel yönetiminin verdiği bilgilere göre, düzensiz göçmenlerden 23'ü kıyıya yüzerken, 4'ü boğuldu. Suç örgütü üyeleri ise hızla bölgeden uzaklaştı.

Basına yansıyan görüntülerde ise tekne kıyıya yaklaştığında içindeki düzensiz göçmenlerden bazılarının gönüllü olarak denize atladığı, yüzme bilmedikleri tahmin edilen diğerlerinin ise bıçakla tehdit edildikten sonra denize atıldıkları görülüyor.

İspanyol Kızılhaçı da kıyıya ulaşan düzensiz göçmenlerden 4'ünün hipotermi belirtileriyle hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...