İspanyol bakandan çağrı: İsrail'e ambargo uygulayalım, silah vermeyelim

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İspanyol bakandan çağrı: İsrail'e ambargo uygulayalım, silah vermeyelim

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İspanya Sosyal Haklar Bakanı Ione Belarra, Filistin halkına yönelik "planlı soykırımı" sebebiyle İsrail ile diplomatik ilişkilerin askıya alınması çağrısında bulundu. Belarra, İsrail'e silah ambargosu uygulanmasını da talep etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptığı katliama tepkiler sürüyor. İspanya Sosyal Haklar Bakanı görevini vekaleten yürüten Ione Belarra, hükümete, İsrail ile diplomatik ilişkilerin askıya alınması çağrısında bulundu.

"ÖRNEK BİR YAPTIRIM UYGULAMALIYIZ"

Bakan Belarra "Bugün hükümetteki ortağımız Sosyalist İşçi Partisinden (PSOE) İsrail tarafından Filistin halkına karşı yürütülen bu planlı soykırıma karşı mücadelede daha ciddi davranmamızı istedim. Bunun için de İsrail devletiyle diplomatik ilişkilerimizi acilen askıya almamız gerektiğine inanıyorum" dedi. Belarra, bu "soykırım"ın siyasi sorumlularına karşı örnek teşkil edecek ekonomik yaptırımların uygulanması için Avrupa düzeyinde bir görüşme yapılması gerektiğini ifade etti.

RUSYA'YA VAR, İSRAİL'E YOK

Rusya-Ukrayna Savaşı sebebiyle Rusya'ya çok sayıda yaptırım uygulandığını hatırlatan Belarra "Bence bunları İsrail'e, Netanyahu'ya, onun savunma bakanına ve diğer siyasi sorumlulara karşı uygulamakta çok geç kalıyoruz" diye konuştu.

"SU VE ELEKTRİK KESİNTİSİ HUKUKA AYKIRI"

Ione Belarra, sivil halka yönelik yoğun bombalama, su ve elektrik kesintilerinin uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlali olduğunu vurguladı.

"SİLAH AMBARGOSUNA İHTİYAÇ VAR"

İsrail'e silah verilmemesini de isteyen Belarra "Ayrıca acil bir silah ambargosuna da ihtiyacımız var. Avrupa özerk hareket edebilir, etmeli ve barışı aramalıdır" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...