Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsrail 3 bin yıllık antik kenti bombaladı! Çok sayıda ölü var

İsrail 3 bin yıllık antik kenti bombaladı! Çok sayıda ölü var
Fotoğraf Başlığı Israil 3 bin yillik antik kenti bombaladi! Çok sayida ölü var

İsrail, UNESCO bünyesinde bulunan Baalbek antik kentindeki yapıları bombalayarak yerle bir etti. Saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Kaydet
a- | +A

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyinin ardından başkenti ve diğer bölgelerine yönelik yaptığı saldırılarda çok sayıda insan ölürken şehirler de yıkılıp yerle bir olmaya devam ediyor.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR 

Lübnan Sağlık Bakanlığı yaptığı son açıklamada, İsrail’in Bekaa Vadisi’nde ve antik kent Baalbek’te gerçekleştirdiği saldırı sonucu 31 ölü ve çok sayıda yaralının olduğu bilgisini verdi.

İsrail 3 bin yıllık antik kenti bombaladı! Çok sayıda ölü var - 1. Resim
Başlık Resmiİsrail 3 bin yıllık antik kenti bombaladı! Çok sayıda ölü var - 1. Resim

3 BİN YILLIK ANTİK KENT YERLE BİR OLDU

"Dünyanın en görkemli tapınak şehri" kabul edilen Baalbek, 3 bin yıllık bir antik kente ev sahipliği yapıyordu. İsrail’in havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda antik kentin içindeki yapılar yıkılarak yerle bir oldu.

Nüfusunun çoğunluğunu Lübnan Türkmenlerinin oluşturduğu Duris köyünde bulunan ve Eyyübiler döneminde devşirme Roma malzemesiyle yapılan Duris Kubbesi tahrip olan eserler arasında yer aldı.

İsrail 3 bin yıllık antik kenti bombaladı: UNESCO’ya ''harekete geçin'' çağrısı - 2. Resim
Başlık Resmiİsrail 3 bin yıllık antik kenti bombaladı: UNESCO’ya ''harekete geçin'' çağrısı - 2. Resim

LÜBNAN’DAN UNESCO’YA HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI YAPILDI

Lübnan'ın başta Sur ve Baalbek olmak üzere Dünya Mirası Listesi'nde yer alan arkeolojik sahalara ev sahipliği yaptığını dile getiren Murtaza, UNESCO'nun bu eserleri korumak için önlem alması gerektiğini vurguladı.

İsrail'in arkeolojik alanlara düzenlediği saldırıların ardından, Murtaza, Lübnan'ın UNESCO Büyükelçisi Mustafa Adib ile temasa geçilerek UNESCO listesinde yer alan ve olağanüstü küresel değere sahip arkeolojik alanların korunması için derhal harekete geçilmesinin talep edildiğini bildirdi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.