İsrail basını duyurdu! ABD'den 'İsrail askerlerine yaptırım' hamlesi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail medyası, işgal altındaki Batı Şeria'da görev yapan İsrail askerlerine ABD yönetimi tarafından yaptırım uygulanacağını iddia etti.

Batı Şeria'da görev yapan İsrail askerleri, ABD yönetiminin yaptırımıyla karşı karşıya.

İsrail devlet televizyonu KAN, ABD yönetiminin İsrail'i, Filistinlilere yönelik yerleşimci şiddetine karşı defalarca uyardığını ancak Tel Aviv yönetiminin cevabının tatmin edici olmadığını belirtti.

60 GÜN İÇİNDE CEVAP BEKLENİYOR

Haberde, ABD'nin bölgedeki yerleşimci şiddetiyle ilgili yönelttiği soru ve taleplere 60 gün içinde İsrail'den cevap beklediği kaydedildi. Cevap alınamaması durumunda ise askerler ve komutanlar da dahil olmak üzere İsrail ordusu mensuplarına yaptırım uygulanacağı iddia edildi.

İSRAİL TÜM OLASILIKLARA HAZIR

İsrail cephesinin ise Biden yönetiminin tehditlerini ciddiye aldığı belirtildi. Öte yandan yaptırımların ordu yetkilileri, Meclis üyeleri ve bakanları da kapsayacak şekilde genişletilmesi olasılığına da hazırlandığı aktarıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 1 Şubat'ta yaptığı açıklama ile işgal altındaki Batı Şeria'daki aşırılıkçı 4 Yahudi yerleşimcinin 'şiddet eylemlerine dahil olmak' ve 'Filistinlileri öldürmek' gerekçeleriyle yaptırım listesine alındığı duyurmuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...