İsrail ordusu Refah'ı hedef aldı! Çok sayıda can kaybı var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ordusu, Mısır sınırında bulunan ve 1,9 milyon Filistinlinin mülteci kamplarına sığındığı Refah'ı hedef aldı. İki mahallenin hedef alındığı bombardımanda en az 14 kişi hayatını kaybetti.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ne saldırmaya devam ediyor. Bölgede en az 27 bin Filistinli hayatını kaybederken, binlercesi de yaralandı. Milyonlarca Filistinli ise zorunlu göç nedeniyle yerinden oldu.

Gazze'deki bombardıman aralıksız devam ederken, işgalci İsrail ordusu bu kez gözünü sivillerin sığındığı Refah'a çevirdi. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre; Refah'ın kuzeyindeki En-Nasr Mahallesi ile doğusundaki El-Cenine Mahallesi'nde sivillerin yaşadığı evler İsrail tarafından hedef alındı.

Saldırılarda Nasr'da en az 11, Cenine'de de 3 Filistinli olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetti.

SİVİLLERİN SIĞINDIĞI OKULA TOPÇU ATEŞİYLE SALDIRI

İsrail güçleri ayrıca, Han Yunus'un doğusunda bulunan ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okula topçu ateşiyle saldırı düzenledi. Okulda yangın çıkarken, can kaybına ilişkin henüz bilgi verilmedi.

Öte yandan Mısır, sınırında bulunan Refah'a olan saldırıların 'kırmızı çizgi' olduğunu açıkladı ve hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere askeri teçhizatı konuşlandırmaya başladı.

İsrail ordusu Refah'ı hedef aldı! Çok sayıda can kaybı var

"GAZZE'DE GİDECEK YER KALMADI"

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ise İsrail'in Refah'a saldırısına değindi ve "Gazze'de gidecek hiçbir yer kalmadı" dedi.

X sosyal medya hesabından mesaj paylaşan Griffiths, paylaşımında, "Nereye gidebilirler? Nasıl güvende kalabilirler?" ifadelerine yer verdi ve Gazze'de gidecek hiçbir yer kalmadığının altını çizdi.

Sivillerin korunması gerektiğini söyleyen Griffiths, aynı zamanda barınak, gıda ve sağlık hizmetlerinin karşılanması gerektiğini vurguladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...