İsrail bombaları yine Cibaliya Mülteci Kampı'nı vurdu! Gazze'de can kaybı 20 bine yaklaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail bombaları yine Cibaliya Mülteci Kampı'nı vurdu! Gazze'de can kaybı 20 bine yaklaştı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ni 7 Ekim'den bu yana ağır bombardımana tutan İsrail bir gün arayla yine Cibaliya Mülteci Kampı'nı vurdu. Saldırıda onlarca ölü ve yaralı olduğu bildirilirken, İsrail'in düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı son 24 saatte 214 artarak 19 bin 667'ye yükseldi.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde adeta soykırıma varan sivil katliamlarına devam eden İsrail yine mülteci kampını bombaladı. Dün bombalanan ve en az 100 kişinin hayatını kaybettiği Cibaliya Mülteci Kampı bugün de İsrail'in hedefi oldu. Cibaliya Mülteci Kampı'nın Blok 2 bölgesine düzenlenen İsrail saldırısında, onlarca ölü ve yaralı olduğu kaydedildi.

GAZETECİLER YİNE HEDEFTE

Öte yandan İsrail ordusunun Cibaliya Tıp Merkezi yakınındaki bir bölgeye de saldırı düzenlediği kaydedildi. Saldırıda, Filistinli gazeteciler İslam Bedir ile Muhammed Ahmed'in yaralandığı aktarıldı.

SABAH DA REFAH'I BOMBALAMIŞTI

İsrail sabah saatlerinde de Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine saldırı düzenlemişti. Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 25 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail bombaları yine Cibaliya Mülteci Kampı'nı vurdu! Gazze'de can kaybı 20 bine yaklaştı

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

23: 57 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de insani yardımların engelsiz erişimi için çatışmalara ara verilmesi talep edilen karar tasarısının oylanması, anlaşma sağlanamadığı için ikinci kez ertelendi.

23.25: Lübnan'daki Kassam Tugayları mensupları İsrail askeri havaalanına roketlerle saldırdı.

21.37: İsrail, Gazze'nin kuzeyinde bir askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana öldürülen İsrail askerlerinin sayısını toplam 464 olarak açıkladı.

21:15 Filistin resmi haber ajansı WAFA: İsrail ordusunun Gazze kentinin er-Rimal Mahallesi'ne düzenlediği saldırılarda en az 50 kişi öldürüldü.

20:18 Ürdün: İsrail, uluslararası hukukun işlememesini Gazze'yi yok etmek için kılıf olarak kullanıyor

20:17 İsrail'in savaşın başından bu yana Gazze Şeridi'nde görev almış 2 bin 816 askerini rehabilitasyona tabi tuttuğu belirtildi

19:56 ABD, Batı Şeria'daki yerleşimci şiddetini kınayarak İsrail'i "daha fazlasını yapmaya" davet etti

19:41 BM: Gazze'deki ölüm ve yıkım daha önce görülmemiş boyutlarda

19:40 Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid, İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT), Gazze'de barışın tesis edilmesi için ortak çalışma çağrısında bulundu.

19:15 İsrail ordusunun, Gazze kentinde bir binayı bombalaması nedeniyle çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı.

18:44 Filistinliler, Gazze'ye yardım ulaştırılması için Refah Sınır Kapısı'nın kalıcı şekilde açılması talebiyle Ramallah'taki Mısır Büyükelçiliği önünde gösteri yaptı.

18:19 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesi'ni hizmet dışı bıraktığını duyurdu

15.17 - İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde bir derneğin binasını ve birçok evi hedef aldığı hava saldırılarında çok sayıda Filistinli öldürüldü ve yaralandı.

14.53 - Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarına her alanda direndiklerini ifade etti.

14.10 - Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e ait bir askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu.

13.12 -  İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da 30 Filistinliyi daha gözaltına aldığı, 7 Ekim'den bu yana bölgede gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 4 bin 605'e ulaştığı bildirildi.

12.53 -  İsrail güçlerinin, Gazze'nin kuzeyindeki El-Avde Hastanesi'ni askeri kışlaya dönüştürdüğü, 80'i sağlık personeli yaklaşık 240 kişiyi alıkoyduğu bildirildi.

11.08 - İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı bombaladığı, saldırıda onlarca ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

10.52 -  İsrail'de ana muhalefetteki Gelecek Var (Yesh Atid) Partisi Milletvekili Moshe Tur Paz, abluka altındaki Gazze Şeridi topraklarından "birkaç kilometrenin ilhak edilmesi" çağrısında bulundu.

09-59 - Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda öldürülen gazetecilerin sayısının 97'ye yükseldiğini duyurdu.

İsrail bombaları yine Cibaliya Mülteci Kampı'nı vurdu! Gazze'de can kaybı 20 bine yaklaştı

GAZZE İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının son 24 saatte 214 artarak 19 bin 667'ye yükseldiğini açıkladı.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarında 22 sivil hayatını kaybederken, Hizbullah ile sınırda girdiği çatışmalarda ise 86 Hizbullah mensubu öldü.

ESİR TAKASI MUTABAKATI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. İsrail ordusu ,1 Aralık'ta “insani ara"nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...