İsrail-Filistin gerginliği Suriye’ye sıçradı: Halep havalimanı füzeyle vuruldu!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail-Filistin gerginliği Suriye’ye sıçradı: Halep havalimanı füzeyle vuruldu!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail-Filistin çatışması 8’inci gününe girerken bölgede gerilim had safhada. Çatışma diğer ülkelere de sıçradı. İsrail ordusu, Suriye’nin işgal altındaki Golan Tepeleri’nden roket atılmasının ardından karşılık verildiğini duyurdu. Son dakika haberine göre Suriye’de Şam yönetiminin kontrolündeki Halep Havalimanı'na füze saldırısı düzenlendi.

Ordundan yapılan açıklamada, akşam saatlerinde Golan Tepeleri'nde bulunan Avnei Eitan ve Alma yerleşim birimlerinde roket saldırısı nedeniyle sirenlerin çaldığı belirtildi. İsrail ordusunun da roket atılan yeri topla vurduğu kaydedildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Suriye tarafından ülkenin Lübnan sınırına yakın Alma kasabasına ve Suriye sınırına yakın Golan Tepeleri'ndeki Avnei Eitan kasabasına olmak üzere 2 roket atıldığı ve topçu atışıyla karşılık verildiği aktarıldı. Suriye’den kaç roket atıldığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, olaya ilişkin herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmedi.

İSRAİL HALEP HAVALİMANINI VURDU

Son dakika haberine göre Suriye’de Şam yönetiminin kontrolündeki Halep Havalimanı'na füze saldırısı düzenlendi. 

Anadolu Ajansı’nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Halep'teki uluslararası havalimanı 3 ayrı roket saldırısıyla hedef alındı. Şam yönetiminin haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde de Halep Havalimanın yerel saatle 23.35’te İsrail tarafından hava saldırısıyla vurulduğu iddia edildi.

Haberde, "Pistler zarar gördü. Havalimanı da hizmet dışı kaldı." ifadesine yer verildi.

İsrail, 12 Ekim'de de Şam ve Halep uluslararası havalimanlarına hava saldırısı düzenlemişti. Havalimanı aldığı hasarın ardından dün tekrar hizmete girmişti. İsrail, sık sık Suriye'de İran ve Lübnan Hizbullahı'nın da bulunduğu askeri hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

İsrail-Filistin gerginliği Suriye’ye sıçradı: Halep havalimanı füzeyle vuruldu!

İSRAİL-FİLİSTİN GERİLİMİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

CAN KAYIPLARI ARTIYOR

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 724’ü çocuk, 458’i kadın 2 bin 215 kişinin öldüğünü, 8 bin 714 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 55 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 619 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında ayrıca Gazze'de 9, Lübnan'da ise 1 gazeteci hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...