Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsrail, Han Yunus ve Refah’ta evleri vurdu: 71 ölü

İsrail, Han Yunus ve Refah’ta evleri vurdu: 71 ölü

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Filistin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Han Yunus ve Refah şehrindeki evlere gerçekleştirdiği saldırılarda 71 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaydet
a- | +A

Filistin İçişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus ve Refah şehrindeki evlere gerçekleştirdiği saldırıda 71 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler (BM) de İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki sivillerin gitmesini istediği güneydeki Han Yunus ve diğer bölgeleri bombaladığını belirtti.

İsrail-Hamas çatışması 11. dünde devam ediyor. Filistin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun gece saatlerinde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus ve Refah şehirlerindeki evlere saldırı gerçekleştirdiği, en az 71 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

"İSRAİL GAZZE'DEKİ İNSANLARIN GÜNEYE GİTMESİ İÇİN VERDİĞİ TALİMATINA RAĞMEN GÜNEYİ VURUYOR”

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada İsrail güçlerinin havadan, denizden ve karadan ağır bombardımanlarının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “İsrail ordusu Gazze'deki insanların güneye gitmesi için verdiği talimatına rağmen Han Yunus ve diğer güney bölgelerine de saldırmaya devam etti” ifadeleri kullanıldı.

BAKMADAN GEÇME
İngiltere
HABER

İngiltere'de Netanyahu karikatürü, ünlü ismi 40 yıllık işinden etti

Avrupa Birliği liderleri İsrail-Filistin gündemiyle olağanüstü toplanıyor
HABER

Avrupa Birliği liderleri İsrail-Filistin gündemiyle olağanüstü toplanıyor

“TÜM HASTANELERDE YAKIT STOKLARININ YALNIZCA 24 SAAT DAHA DAYANMASI BEKLENİYOR”

Bölgede suyun önemli bir sorun olmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, “Gazze'nin faaliyetteki son deniz suyu arıtma tesisinin bugün kapatılması da dahil olmak üzere su ve sanitasyon hizmetlerinin çökmesi göz önüne alındığında dehidrasyon ve su kaynaklı hastalıklara ilişkin endişelerimiz oldukça yüksek. Gazze'de su ve tuzdan arındırma tesislerinin işletilmesi için günde 600 bin litre yakıta ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, “Gazze'deki tüm hastanelerde yakıt stoklarının yalnızca 24 saat daha dayanması bekleniyor. Yedek jeneratörlerin kapanması binlerce hastanın hayatını ciddi riske atacaktır” denildi.

14 UNRWA PERSONELİ HAYATINI KAYBETTİ

Açıklamada, “Maalesef 7 Ekim'den bu yana 14 UNRWA personeli öldürüldü. Bu teyit edilen sayı, ancak daha yüksek olması muhtemel. Ayrıca Gazze Şeridi'nde 1 milyon kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.