İsrail, Gazze'de hastane bombaladı! ABD Başkanı Biden'dan Tel Aviv'e destek ziyareti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İsrail, Gazze'de hastane bombaladı! ABD Başkanı Biden'dan Tel Aviv'e destek ziyareti

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsrail bütün uyarılara rağmen soykırıma devam ediyor. Bu defa da tünel bahanesiyle Gazze'deki Al Ahli Hastanesini hedef aldı. Bebek, kadın, hasta demeden 1.000'den fazla masumu katletti. Hastane bombalayan İsrail, dünyanın gözü önünde hem insan haklarını hem de savaş hukukunu hiçe saydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum" dedi.  ABD Başkanı Biden, destek ziyareti kapsamında İsrail''in başkenti Tel Aviv'e vardı.

HABER MERKEZİ - Sivilleri doğrudan hedef alan okulları vuran İsrail, savaş hukukunu hiçe sayarak Gazze Şeridi’ndeki Baptist Hastanesi’ne (Al Ahli Arab Hastanesi) bomba yağdırdı. Filistin tarafından yapılan açıklamada hava saldırısında binden fazla kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Hayatını kaybedenler arasında hastanede tedavi gören yüzlerce bebek, çocuk ve kadın hasta da var. Enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu ifade edildi.

Hastaneye İsrail saldırılarında evleri yıkılan binlerce Filistinlinin sığındığı, bu yüzden de can kaybının artmasından endişe edildiği öğrenildi. Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının Baptist Hastanesini hedef almasının “savaş suçu” olduğunu belirtti.  Filistin hükûmetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf,  “Saldırı sebebiyle Şifa Tıp Kompleksi’ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi.

BİDEN, İSRAİL'DE

ABD Başkanı Joe Biden, daha önce kararlaştırılan İsrail’e destek ziyaretine başladı. Biden’ı Tel Aviv’de İsrail Başbakanı İsaac Herzog karşıladı.

Biden’in İsrail’de Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail'in savaş kabinesiyle görüşeceği bildirildi.

FİLİSTİN'DE 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

ABD, İsrail’i, “savaş yasalarına” uymaya çağırdı. Saldırının, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail ziyareti öncesine denk gelmesi dikkat çekerken, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Biden ile görüşmesini iptal ettiğini ve Filistin’de 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Hamas, hastane saldırısının savaş suçu olduğunu ve bir soykırım olduğu yönünde açıklama yaptı. Dünyanın birçok ülkesi saldırıya kınarken, protesto gösterileri de düzenlendi.

"GAZZE'YE TONLARCA BOMBA ATILMALI"

İsrailli Bakan Itamar Ben-Gvir, “İsrailli esirler bırakılmadığı sürece Filistin’e yardım yerine yüzlerce ton patlayıcı atılmalı” dedi.

SUÇU SAVUNDULAR: 5 HASTANEYİ BOŞALTIN DİYE UYARMIŞTIK

Saldırı sonrası açıklama yapan İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, hastanenin bombalamasıyla ilgili detaylara sahip olmadıklarını belirterek, “Ayrıntıları alıp kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bunun İsrail hava saldırısı olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

Ordu sözcüsü daha sonra yaptığı başka bir açıklamada ise saldırıyı yaptıklarını kabul ederek, “Hamas’ın sığınak olarak kullanmaması için Ahli Hastanesi ve diğer 5 hastanenin boşaltılması konusunda uyarmıştık” dedi. İsrail medyasında ordunun yanlışlıkla hastaneyi bombaladığı bilgileri yer aldı. 

İsrail, Gazze'de hastane bombaladı! ABD Başkanı Biden'dan Tel Aviv'e destek ziyareti

SOYKIRIM DÜNYA BASININDA

Gazze’deki saldırı, uluslararası basında manşetten görüldü.
New York Times: Biden, İsrail’i ziyarete hazırlanırken Gazze saldırısında 1.000 kişi öldü
Washington Post: Binlerce kişinin öldüğünden endişe ediliyor.
Associated Press: İsrail hava saldırısı binlerce kişiyi öldürdü. 
CNN: İsrail’in Gazze’deki hastane saldırısında yüzlerce kişi öldü. 
BBC: İsrail saldırısında yüzlerce kişi öldü.
Wall Street Journal gazetesinin ise saldırıya sitesinde yer vermemesi dikkat çekti.

ERDOĞAN: İNSANLIK HAREKETE GEÇMELİ

İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalaması infiale yol açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı paylaşımda, “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum” dedi. 

> Meclis Başkanı Kurtulmuş ise, “İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarını en şiddetli şekilde kınıyoruz” açıklaması yaptı. 

> Dışişleri Bakanlığı da “Barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” açıklaması yaptı. 

> Ayrıca, TBMM Genel Kurulu’nda tüm parti gruplarının ortak imzasıyla, dünya parlamentolarına vahşetin durdurulması çağrısı yapıldı. 

> CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum.

> Pentagon: İsrail’e Hamas ile mücadele için güvenlik sistemleri sağladık, masum sivillleri öldürmek için değil. 

> Kanada Başbakanı Justin Trudeau: İsrail’in saldırısını kınayarak, savaşlarla ilgili kurallar vardır ve hastaneyi vurmak kabul edilemez.

> Dünya Sağlık Örgütü: Sivillerin ve sağlık hizmetlerinin derhal korunması için çağrıda bulunuyoruz. Saldırıyı kınıyoruz

> Mısır: İsrail’i, “toplu cezalandırma politikalarına” derhal son vermeye çağırıyoruz.

> AB Konseyi Başkanı Michel: Sivil altyapıya saldırı uluslararası hukuka uygun değil.

> AB Dış İlişkiler Başkanı Borell: Saldırı gözümüzün önünde işlenen bir trajedi. 

> BM: Saldırıyı kınıyoruz. Siviller ve sağlık tesislerine yönelik saldırılar sonlandırılmalı. 

> Ürdün: Filistin halkı için uluslararası koruma sağlanmasını ve savaşın derhal sona ermesini istiyoruz

> Katar: Vahşice bir katliam ve uluslararası hukukun ihlali.
> Lübnan: İsrail’in işlediği suç nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti 

> İran: Savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrailli yetkililerin yargılanması için uluslararası toplumu göreve çağırıyoruz. 

> UNICEF: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz, acil ateşkes yapılmalı. 

> Arap Birliği: Hangi akıl hastası, savunmasız insanların olduğu bir hastaneyi kasten bombalar?

> Libya: Hastaneyi hedef almak ‘acımasız bir suçtur’ ve tüm sınırları aşan bu suçu kınıyoruz.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...