İsrail ile Hamas arasındaki çatışma siber dünyaya taşındı! Hackleyip, esir askerleri paylaştılar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarına devam ederken, taraflar arasındaki savaş siber dünyaya taşındı. Filistinli bir hacker grubu, İsrail altyapısını hackleyerek esir alınan askerlerini görüntülerini yayınladı

İsrail ile Hamas arasında binlerce kişinin hayatını kaybettiği savaş, siber dünyaya da taşındı. Filistinli hackerlar, İsrail devletine ait kritik tesislere siber saldırılar düzenlerken, toplumda da panik havası oluşturmak için psikolojik eylemler gerçekleştiriyor.

Filistinli bir hacker grubu, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından ‘Aksa Tufanı’ operasyonu esnasında esir alınan İsrail askerlerinin görüntülerini Holon bölgesindeki reklam panolarında yayınladı.

Tel Aviv’den görüntülerle ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, Filistinli hackerların daha önce de İsrail’i hedef aldıkları biliniyor. AP’de yer alan habere göre Microsoft tarafından Storm-1133 olarak adlandırılan Filistinli hacker grubu enerji, savunma ve telekomünikasyon şirketlerini hedef aldığını bildirdi.

Grup üyelerinin sahte Linkedin profilleri oluşturarak İsrail’de söz konusu alanlarda faaliyet gösteren firmaların çalışanlarına virüsler gönderme yöntemini kullandığı ve bu sayede pek çok firmanın alt yapı sistemlerine erişebildikleri ifade ediliyor.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışma siber dünyaya taşındı! Hackleyip, esir askerleri paylaştılar

SAHTE SALDIRI BİLDİRİMLERİ GÖNDERİYORLAR

İsrail-Filistin arasındaki siber savaşa yabancı hacker grupları da katılıyor. AnonGhost adlı Filistin destekçisi hacker grubu, geçtiğimiz günlerde İsrail’in savunma altyapısına sızarak telefonlara sahte saldırı bildirimleri ve roket saldırısını haber veren sirenlerini aktif etmeyi başarmıştı.

Filistin destekçisi grupların saldırıları İsrail’de büyük bir paniğe neden olmuş ve çok sayıda kişinin sığınaklara koşmasına yol açmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...