İsrail ordusu, Hamas komutanını vurduğunu duyurdu! Görüntüleri yayınladı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ordusu, Hamas komutanını vurduğunu duyurdu! Görüntüleri yayınladı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail ordusu, Hamas'ın askeri komutanlarında Ali Qadhi'yi öldürdüklerini duyurdu. İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' operasyonunu yöneten komutanlardan biri olduğu ifade edilen Qadhi'nin vurulduğu anlara ait görüntüler paylaşıldı.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalar her geçen gün şiddetini artırıyor. İsrail ordusu, 2 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne yönelik ağır bombardımana devam ediyor. Gazze’de şu ana kadar aralarında 700’den fazla çocuğun da 2 bin 215 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail, kara harekâtı için hazırlıklarını sürdürürken Gazze’ye zaman zaman nokta operasyonlar da düzenliyor.

İSRAİL, HAMAS KOMUTANINI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada, çatışmaların başladığı 7 Ekim'de İsrail yerleşim yerlerine yönelik sınır ötesi saldırıları yönettiği belirtilen Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına "Nuhbe" biriminin komutanı Ali Qadhi'nin öldürüldüğü bildirildi.

Qadhi'nin İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Shin Bet ve Askeri İstihbarat Müdürlüğü'nün istihbarat çalışmaları sonrasında dron saldırısıyla etkisiz hale getirildiği aktarıldı. 37 yaşındaki Ali Qadhi'nin 2011 yılında Hamas tarafından esir alınan İsrail askeri Gilad Şalit karşılığında serbest bırakılan yaklaşık bin Filistinli mahkûmdan biri olduğu öğrenildi. Qadhi'nin 2005 yılında Shin Bet'te çalıştığı belirtilen İsrailli bir adamı kaçırıp öldürmekten tutuklandığı ifade edildi.

İsrail ordusu, Hamas komutanını vurduğunu duyurdu! Görüntüleri yayınladı

İSRAİL, GÖÇE ZORLADIĞI GAZZELİLERİN KONVOYUNU VURDU: 70 ÖLÜ

Hamas'tan yapılan açıklamaya göre İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki 1,1 milyon kişiye güneye gitmeleri yönünde uyarıda bulunduktan sonra bölgeyi terk etmek zorunda kalan Filistinlilerin 3 farklı noktadaki konvoyuna saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Saldırılarda 70 kişinin hayatını kaybettiği, 200 kişinin yaralandığı ifade edildi. Saldırıların Salah Al-Din Caddesi, Şeyh Ahmed Yasin Caddesi ve Gazze Vadisi yakınında gerçekleştirdiği kaydedildi.

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA CAN KAYBI ARTIYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze ve Batı Şeria'daki saldırıları sonucunda 2 bin 215 hayatını kaybetti, 7 bin 696 kişinin de yaralandığını duyurdu. Hayatını kaybedenler arasında 700'den fazla çocuğun da bulunduğu bildirildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı ise Gazze'den yapılan saldırılar neticesinde bin 300 kişinin öldüğü, 2 bin 800'ün ise yaralandığını aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...