Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsrail 'savaş kabinesi' üyesi Gantz'dan Lübnan'a tehdit: Peşlerine düşeceğiz

İsrail 'savaş kabinesi' üyesi Gantz'dan Lübnan'a tehdit: Peşlerine düşeceğiz

İsrail Gazze'ye yönelik kanlı saldırılara hız kesmeden devam ederken eski İsrail Savunma Bakanı ve İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, Lübnan'ı Hamas üzerinden tehdit etti. Gantz, İsrail’in nerede olursa olsun Hamas mensuplarının peşinden giderek onları bitireceğini söyledi.

Kaydet
a- | +A

İsrail abluka altındaki Gazze'de aralıksız katliam saçmaya devam ederken, can kaybı 12 bine dayandı. Hamas üzerinden Gazze'yi yok etme planı yapan İsrail, gözünü Lübnan'a da dikti.

İsrail eski savunma bakanı Gantz, Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı basın toplantısında, “İsrail ordusunun Gazze kentindeki operasyonlarını derinleştirdiğini” söyledi.

"HAMAS'I ORTADAN KALDIRMAK İÇİN HER YERE GİDECEĞİZ"

Hamas ile mücadele vurgusu yapan Gantz, “Hamas savaşçılarını ortadan kaldırmak için Gazze’de ve tüm dünyada nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya gideceğiz.” diye konuştu.

'GAZZE'DE YAPTIĞIMIZI LÜBNAN'DA DA YAPARIZ"

Gantz, Lübnan’a işaret ederek, “Güneyde (Gazze Şeridi’nde) etkili bir şekilde yaptığımız şey ihtiyaç halinde kuzeyde (Lübnan) daha iyi şekilde yapılabilir.” dedi.

Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar’a dair Gantz, "Sinvar'ın İsrail toplumunu böleceği zannına kapıldığını ve olan biteni gördükten sonra da Hamas’ın savaşı kaybettiğini anladığını" iddia etti.

"ARA VERMEK SAVAŞI DURDURMAYACAK"

Gazze Şeridi’nde sınırlı şekilde çatışmalara ara verilse bile bunun savaşı durdurmaya yetmeyeceğini savunan eski İsrail Savunma Bakanı, “Rehinelerimizi geri almak için çatışmalara ara vermemiz gerekse bile hedeflerimize ulaşana kadar savaş durdurulmayacak.” ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da daha önceki bir açıklamasında “Gazze'de yaptığımızı Beyrut'ta da nasıl yapacağımızı biliyoruz." demişti.

BAKMADAN GEÇME
İsrail’in yeni hedefi Lübnan
HABER

İsrail’in yeni hedefi Lübnan

İsrail’den yeni operasyon sinyali! Genelkurmay Başkanı Lübnan sınırını işaret etti
HABER

İsrail’den yeni operasyon sinyali! Genelkurmay Başkanı Lübnan sınırını işaret etti

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.