İsrail Savunma Bakanı: Geleceğimiz için düşmana ağır bedel ödetmeliyiz

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Haber Merkezi
- Güncelleme:
İsrail Savunma Bakanı: Geleceğimiz için düşmana ağır bedel ödetmeliyiz

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Haber Merkezi

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne başlattıkları saldırıya ilişkin, "Bu istikbalimiz için bir savaş. Düşmana ağır bir bedel ödetmek, bu coğrafyadaki sürekliliğimiz için hassas bir gereklilik." dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonu başlattı. İlk olarak abluka altındaki Gazze Şeridi'nden 5 bin füze fırlatıldı. Ardından da motorlu paraşütle İsrail tarafına geçen Filistinli silahlı gruplar, askeri bölgelere saldırdı. Bu durum sonrası İsrail, Filistin'e savaş açtığını açıkladı. Üç gündür süren çatışmalarda 900 İsrailli hayatını kaybederken 157'si ağır 2 bin 616 kişi de yaralandı. Filistin tarafında ise 560 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 900 kişi de yaralandı.

"BU İSTİKBALİMİZ İÇİN BİR SAVAŞ"

Bölgede şiddetli çatışmalar devam ederken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'tan açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Gallant, Savunma Bakanlığında Hava Kuvvetleri ve diğer üst düzey komutanlarla bir araya geldi. Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlenen hava saldırıları hakkında bilgi alah Gallant, "Bu istikbalimiz için bir savaş. Düşmana ağır bir bedel ödetmek bu coğrafyadaki sürekliliğimiz için hassas bir gereklilik." ifadelerini kullandı.

BEN GURİON HAVALİMANI'NA ROKETLİ SALDIRI

Öte yandan Kassam Tugayları, Telegram'dan yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'de sivillere yönelik saldırılarının devam etmesine cevap olarak, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada ayrıca 'Aksa Tufanı' kapsamında Askalan kentine de 100 roket atıldığı ifade edildi. Hamas'ın siyasi bürosundan bir yetkili, aralarında üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu 100'den fazla İsraillinin yakalanıp Gazze Şeridi'ne nakledildiğini söyledi.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

BM İSRAİL'İ UYARDI

BM Genel Sekreteri António Guterres İsrail'i uyardı. Guterres, sivil can kaybına dikkat çekerek, İsrail'e tüm operasyonlarını 'uluslararası insani hukuk' çerçevesinde gerçekleştirme çağrısı yaptı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...