İsrail’den Lübnan’da başarısız suikast girişimi! Hamas yetkilileri hedef alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail’den Lübnan’da başarısız suikast girişimi! Hamas yetkilileri hedef alındı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail Gazze şeridine yoğun saldırılarına devam ederken, Hamas yetkililerine yönelik Lübnan'da saldırı düzenledi. İsrail güçlerinin saldırısında dört kişi hayatını kaybetti iki kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Lübnan’ın iç kesimlerinde yer alan Sayda kentinin kuzeyinde bir araca saldırı düzenledi. Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Al Mayadeen TV’de yayımlanan habere göre İsrail güçlerinin saldırısında dört kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Sınırdan 70 kilometre mesafedeki Cadra bölgesinde hedef alınan Hamas Hareketi yetkilisinin kurtulduğu öğrenildi.

İsrail ordu radyosu da saldırının hedefinde Hamas yetkilisinin olduğunu doğrularken, bu kişinin kim olduğuna dair herhangi detay vermedi. İsrail ile Lübnan’daki Hizbullah Hareketi arasında karşılıklı saldırılar ise devam ediyor.

HİZBULLAH ÖZEL ÜRETİM FÜZELERİYLE İSRAİL TANKINI VURDU

Hizbullah ise özel üretim “Katyusha” füzesi ise İsrail sınırının 15 kilometre içerisinde bir tankı vurdu. Saldırının görüntülerini füzenin üzerine yerleştirdikleri kamerayla kayda alan Hizbullah, İsrail’in en önemli tanklarından olan ‘Merkava’nın yok edildiğini açıkladı. Lübnan basını Hizbullah’ın savaşın başından beri ilk defa İsrail’e ait bir tankı yok ettiğini belirtti. 8 Ekim 2023’ten bu yana yaşanan çatışmalarda 186 Hizbullah mensubu, altı Emel Hareketi mensubu, 31 Lübnanlı sivil, altı İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...