İsrail'i vurmakla tehdit eden İran'dan geri adım: Hamas kendisini savunabilir

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'i vurmakla tehdit eden İran'dan geri adım: Hamas kendisini savunabilir

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İran, Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesi halinde İsrail'i vuracaklarını bildirmişti. Bu konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. İran'ın BM Daimi Temsilcisi Said Erivani "İsrail, İran’a ya da çıkarlarına saldırmazsa savaşa müdahil olmayız" dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adıyla operasyon başlattı. İsrail de Gazze Şeridi'ne bombalar yağdırdı, 2 bin 500'den fazla sivili öldürdü, 2.2 milyon Filistinliyi güneye doğru göç etmeye zorladı. Bu yaşanılanlar sonrası İran'ın, Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla İsrail'e mesaj göndererek, Gazze'ye saldırıların devam etmesi halinde müdahale etmek zorunda kalacaklarını aktardığı ileri sürüldü.

"DAHA FAZLA SEYİRCİ KALAMAYIZ"

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bugün yaptığı açıklamada iddiaların doğruluğunu güçlendirdi. Abdullahiyan "Siyonist rejimin destekçileri aracılığı ile İsrail'e Gazze saldırılarını durdurması yönünde mesaj ilettik. Eğer savaş suçu işlenmeye devam edilirse yarın çok geç olabilir. Diplomatik çabaların savaşın büyümesini engelleyeceğini umut ediyorum aksi takdirde önümüzdeki saatlerde ne olacağını hiç kimse bilemez. İran olarak biz de duruma karşı artık daha fazla seyirci kalamayız" ifadelerini kullandı. "Eğer kara saldırısı gerçekleşirse Gazze işgalcilere mezar olur" diyen İranlı bakan, Lübnan Hizbullahı'nın İsrail karşısında bütün senaryolara kendisini hazırladığını kaydetti. 

İRAN'DAN GERİ ADIM

Bu sözlerin ardından İran'dan gerilimi azaltacak yeni bir açıklama geldi. İran'ın BM Daimi Temsilcisi Said Erivani, savaşa müdahil olup olmayacaklarına ilişkin "İsrail, İran’a ya da çıkarları ve vatandaşlarına saldırmazsa, Tahran, Gazze’deki çatışmaya müdahil olmaz. Direniş kendisini savunacak güçte" yorumunu yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...