İsrail'in hava saldırısında Al Jazeera muhabiri Vail ed-Dahduh'un oğlu hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in hava saldırısında Al Jazeera muhabiri Vail ed-Dahduh'un oğlu hayatını kaybetti

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail uçaklarının Han Yunus kentinde görev başındaki 2 gazeteciyi taşıyan bir aracı hedef aldı. Araçta bulunan 2 gazeteci hayatını kaybetti. Ölen gazetecilerden birinin Al Jazeera muhabiri Vail ed-Dahduh'un oğlu olduğu öğrenildi. Vail ed-Dahduh, İsrail'in 25 Ekim 2023'te düzenlediği saldırılarda eşi, oğlu, kızı ve torununu kaybetmişti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği hava saldırısında biri Al Jazeera muhabiri Vail ed-Dahduh'un oğlu olmak üzere 2 gazeteci daha öldürüldü. Gazze'deki hükümetin basın ofisinden yapılan açıklamada, İsrail uçaklarının Han Yunus kentinde görev başındaki 2 gazeteciyi taşıyan bir aracı hedef aldığı ifade edildi. Saldırıda Mustafa Süreyya ve Hamza ed-Dahduh isimli 2 gazetecinin hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, Hamza'nın Al Jazeera muhabiri Vail ed-Dahduh'un oğlu olduğu bilgisi paylaşıldı.

İsrail'in hava saldırısında Al Jazeera muhabiri Vail ed-Dahduh'un oğlu hayatını kaybetti

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ SAYISI 109'A YÜKSELDİ

Gazze'de öldürülen gazeteci sayısı 109'a yükseldi İsrail saldırılarının başından bu yana Gazze'de öldürülen gazeteci sayısının 109'a yükseldiği kaydedilen açıklamada, İsrail ordusunun gazetecilere yönelik saldırıları en sert şekilde kınandı. Açıklamada ayrıca medya birimleri ve insan hakları kuruluşlarına saldırıyı kınama, Filistin halkına yönelik soykırımının durdurulması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulunuldu. 

İsrail'in hava saldırısında Al Jazeera muhabiri Vail ed-Dahduh'un oğlu hayatını kaybetti

ELİNİ ÖPEREK VEDA ETTİ

Öte yandan Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Vail ed-Dahduh'un, gözyaşları içinde en büyük oğlu Hamza'ya veda ettiği ve elini öptüğü görüntüleri yayınladı. Vail ed-Dahduh, İsrail'in 25 Ekim 2023'te düzenlediği saldırılarda eşi, oğlu, kızı ve torununu kaybetmişti. Dahduh, kendisi de aralık ayında düzenlenen İsrail saldırısında yaralanmıştı.

İNSALIĞA MESAJ VERDİ

Oğlu Hamza'yı Han Yunus mezarlığında toprağa verdikten sonra Al Jazeera Mubasher televizyonuna açıklamada bulunan Dahdud, oğluyla olan güçlü ilişkisini "Hamza benim bir parçam değil her şeyimdi, candan öte candı." diyerek tanımladı.

Evlat acısının çok zor olduğunu ve bunu tekrar tekrar yaşamanın daha da zor olduğunu dile getiren Dahduh, "Bu bizim seçimimiz, kaderimiz ve buna razı olmalıyız. Bu (ölüm ve kayıplar), bu topraklarda yaşayan her insanın seçimi. Siz de görüyorsunuz işte insanlar her gün, her saat sevdiklerine ve ciğer parelerine veda ediyor." dedi.

İNSANİYET GÖZYAŞLARI

Gözyaşlarına hakim olmaya çalışan Dahduh, "Bunlar hüzün, ayrılık ve insaniyet gözyaşları. Düşmanımızla aramızdaki fark da bu: Biz nasibimizi insanlıktan aldık onlar ise kin ve kan dökmekten. Bu nedenle biz ağlıyor ve gözyaşı döküyoruz. Bunlar korku ve panik gözyaşları değil insanlık, yüce ruhluluk ve onur gözyaşları." ifadelerini kullandı.

"Biz göreve devam edeceğiz ama dünyanın Gazze'de olanları görmesi gerekiyor. Yaşananlar zor, acı verici ve büyük. Savunmasız, masum bir halka karşı büyük bir zulüm işleniyor. Biz gazetecilere büyük zulüm yapılıyor." diyen Dahduh, sözlerini şöyle sürdürdü:

HAMZA'NIN KANI AKAN SON KAN OLSUN

"Bir gün, düşünce ve ifade özgürlüğü, gazetecilik ve bilgiye erişimin; uluslararası hukuk ve insani sözleşmelerle güvence altına alındığını söylemişlerdi. Ama bu topraklarda 100'ün üzerinde gazeteci öldürüldü. Dünyanın bu gazeteci kıyımına bir son vermesi gerekiyor.

Temennim odur ki, Hamza'nın kanı akan son gazeteci kanı ve akan son kan olur ve bu kıyım son bulur. Bedeli ne olursa olsun bu insanlık mesajını iletmeye devam edeceğiz. Bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz."

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...