İsrailli bakanın oğlu Biden'ı hedef aldı, imasıyla ortalığı karıştırdı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in oğlu, ABD Başkanı Joe Biden'a 'alzheimer hastası' imasında bulundu. Ben-Gvir, oğlunun sosyal medya paylaşımının ciddi bir hata olduğunu belirterek Biden'dan özür diledi.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in oğlu Shuvael Ben-Gvir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD Başkanı Joe Biden'ı hedef aldı. Shuvael Ben-Gvir, Biden’ın fotoğrafına yer vererek yaptığı paylaşımda, 'alzheimer' imasında bulundu.

Itamar Ben-Gvir'in oğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda "Bu zor zamanlarda bilişsel gerileme ve demansın en yaygın nedeni olan dejeneratif bir beyin hastalığı Alzheimer hakkında farkındalık oluşturmak önemli. Bu, bir kişinin fonksiyonlarını ve yeteneğini etkileyen ciddi bir hastalık" ifadelerini kullandı.

BAKAN ÖZÜR DİLEDİ

Söz konusu paylaşımın ardından Bakan Ben-Gvir, Biden'dan özür diledi. ABD'nin ve Biden'ın İsrail'in dostu olduğunu belirten Itamar Ben-Gvir yaşadığı anlaşmazlıklara rağmen oğlunun paylaşımının 'ciddi bir hata' olduğunu belirtti.

Bakan Ben-Gvir'in "Oğlumun sözleri için özür dilerim" sözlerinden kısa süre sonra Shuvael Ben-Gvir paylaşımını sildi ve Biden’ın fotoğrafını paylaşarak bu kez "Sayın Başkan, kusura bakmayın" notunu düştü.

BIDEN YÖNETİMİNE TEPKİLİ

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Wall Street Journal (WSJ) gazetesine geçtiğimiz günlerde özel röportaj vermiş, Biden yönetiminin Gazze'deki savaşı ele alış biçimini sert bir şekilde eleştirmişti.

Biden'ı "Hamas'a fayda sağlamakla" suçlayan aşırı sağcı Bakan, eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimde olsaydı ABD'nin tavrının tamamen farklı olacağını söylemişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...