Netanyahu 'amacımız kesin zafer' diyerek açıkladı! Gazze'deki katliam aylarca devam edecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Netanyahu 'amacımız kesin zafer' diyerek açıkladı! Gazze'deki katliam aylarca devam edecek

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Amacımız Hamas'a karşı kesin bir zafer. Hamas lider kadrosunu öldüreceğiz" dedi ve 7 Ekim'den bu yana abluka altına alınan Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılan aylarca sürebileceğini ifade etti.

Hamas'ın silahlı kanadının 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı operasyon savaşa döndü. Gazze Şeridi'ni abluka altına alan işgalci İsrail ordusu, kadın-çocuk ayırt etmeden bölgeyi bombalamaya ve sivilleri katletmeye devam ediyor. Bölgede bugüne kadar en az 27 bin Filistinli hayatını kaybederken, binlercesi de yaralandı.

Bölgede son günlerde 'ateşkes' ve 'esir takası' gündem olurken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan yeni bir açıklama geldi. Netanyahu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının aylarca sürebileceğini belirtti.

"AMACIMIZ HAMAS'A KARŞI KESİN BİR ZAFER"

Likud Partisi’nin İsrail Meclisi’ndeki (Knesset) haftalık toplantısında konuşan İsrail Başbakanı, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Netanyahu,"Amacımız Hamas'a karşı kesin bir zafer. Hamas lider kadrosunu öldüreceğiz, bu nedenle Gazze Şeridi'nin her bölgesinde aktif olmaya devam etmeliyiz" dedi.

Hamas'ın lider kadrosu öldürülmeden saldırılarının sona ermemesi gerektiğini savunan Netanyahu, "Savaş o zamandan önce bitmemeli ancak yıllar değil, aylar sürecek" ifadesini kullandı.

Gazze'de tutulan İsrailli rehinelere değinen Netanyahu, onların eve dönmesi için çaba harcamaya devam edeceklerini ancak 'Hamas’ın kabul edilemeyecek talepleri olduğunu' açıkladı.

REHİNE YAKINLARI TOPLANTIYA ALINMADI

Öte yandan Times of Israel gazetesi, Gazze Şeridi'nde rehin tutulanların yakınlarının Likud Partisi haftalık toplantısına alınmadığını yazdı. Haberde, düzenli olarak aylardır Knesset’te rehinelerin serbest bırakılması için lobi yürüten rehine yakınlarının, haftalardır toplantıya girmek için çabaladıkları belirtildi.

Kuzeni Gazze’de esir tutulan Gil Dickmann, İsrail merkezli Walla haber sitesine konuştu. Dickmann, "Likud bugüne kadar bizimle görüşmeyen tek parti. Bizimle görüşeceklerini umuyorduk ancak onlar bunu yapmamak için sebepler aramaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...