İsveçliler Ukrayna'da savaşmak için sıraya girdi

Düzenleyen:
İsveçliler Ukrayna'da savaşmak için sıraya girdi

DÜNYA Haberleri

Rusların tehdit ettiği ülkelerden biri olan İsveç'te yüzlerce kişi, Ukrayna'da savaşmak için sıraya girdi.

Rusya'nın NATO'ya üye olması durumunda savaş açacağını duyurduğu İsveç'te 400 kişi, Ukrayna'da savaşmak için başvuruda bulundu. İsveç devlet haber ajansı TT'nin haberine göre, Ukrayna'da Ruslara karşı savaşmak için başvuru yapanlardan oluşan bir grup kurulduğu bildirildi. Grubun Koordinatörü Philip Brännval, Ukrayna'da savaşmak için uluslararası bir tugay kurulduğunu ve bu tugaya İsveç'ten 400 kişinin katılmak için başvurduğunu söyledi.

İlk grubun yarın yola çıkacağını belirten Brännval, güvenlik nedeniyle fazla detay vermeyeceğini dile getirdi. Brännval, grubun önce Polonya'nın Krakow kentine uçakla götürüleceğini ve daha sonra kara yolu ile Ukrayna'ya geçeceğini söyledi.

DANİMARKA SAVAŞA GİDECEKLERE İZİN VERDİ

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, 27 Şubat'ta yaptığı açıklamada, vatandaşlarına, Rusya’ya karşı savaşmaları için izin vereceklerini söylemişti. Ukrayna Devlet Başbakanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’ya karşı savaşmaları amacıyla oluşturulacak uluslararası gönüllü birliklere katılım çağrısı yapmıştı.





 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...