İsveç’ten tarihi bir ilk! Türkiye tarafından istenen suçlunun iadesine onay çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç’ten tarihi bir ilk! Türkiye tarafından istenen suçlunun iadesine onay çıktı

DÜNYA Haberleri

İsveç, geçtiğimiz hafta yeni terör yasasını yürürlüğe koydu. NATO üyesi olmak isteyen İsveç, Türkiye’yi ikna edebilmek için hamlelerini birer birer yapıyor. İsveç Yüksek Mahkemesi’nin aldığı son karar “bir ilk” olarak yorumlandı.

NATO üyesi olmak isteyen İsveç, Türkiye’nin onayına ihtiyaç duyuyor.

Türkiye’nin güvenlik endişelerini gidermek isteyen İsveç’te terörle mücadele konusundaki yeni yasa geçtiğimiz hafta yürürlüğe girdi.

İsveç medyasında yer alan haberlere göre, İsveç Yüksek Mahkemesi PKK'lı bir teröristin Türkiye'ye iadesine onay verdi.

İsveç’ten tarihi bir ilk! Türkiye tarafından istenen suçlunun iadesine onay çıktı

İsveç’in en çok takip edilen haber sitelerinden biri olan Aftonbladet, Türkiye'ye iadesi onaylanan adamın iade sebebinin terör örgütü PKK’ya verdiği destek olduğunu iddia etti.

Sözü edilen kişinin iadesi konusundaki kararın artık hükümette olduğunu belirten gazete haberi, kararın önümüzdeki hafta Türkiye ile gerçekleştirilecek NATO zirvesinden önce geldiğine dikkat çekti.

POLİS DENETİMİNDE PKK PROVOKASYONU

NATO üyesi olmak için Türkiye’yi ikna etmesi gereken İsveç yine de PKK terör örgütü sempatizanlarına göz yummaya devam ediyor.

PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Rojava Komitesi geçtiğimiz hafta sonu Türkiye karşıtı gösteri düzenledi.

Yürürlüğe giren yeni terör yasasına rağmen gösteri, “ifade özgürlüğü” bahanesi altında polis kontrolünde organize edildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...