İtalya'da bayram

İtalya'da bayram
Başlık ResmiItalya'da bayram

İtalya'da yaşayan Türkler, bayram namazını kılmak üzere camileri doldurdu.

Kaydet
|
Ülkenin kuzey bölgelerinde toplanan Türk toplumunun önemli bir bölümüne ev sahipliği yapan Como'da, Türk vatandaşları sabah erken saatlerde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Como Camisi'ne giderek bayram namazı için saf tuttu.
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı namazın ardından vatandaşlar, aileleriyle birlikte birbirlerine bayram ziyaretinde bulundu.
Como gibi Türk nüfusunun yaşadığı Milano, Modena, Imperia kentlerinde de bayram namazına gösterilen ilginin yoğun olduğu belirtildi.
Camilerde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki Ramazan Bayramı hutbesi için belirlediği birlik, beraberlik, paylaşma ve kardeşlik konuları üzerine vaazlar verilirken, namaz kılmanın önemi anlatıldı.
Bu arada, Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu Din İşleri Ataşesi Abdülhamit Eşmeli de AA muhabirine, "Vakit iyilik vakti, bu ramazan ve her ramazan" temasının işlendiğini Türk vatandaşlarının, Milano Belediyesince misafir edilen Suriyeli mültecilere de ikramda bulunduklarını aktardı.
Milano'daki Türkler, geçen yıl da Milano Belediyesi'nin çağrısıyla ramazan ayı boyunca 150 Suriyeli'yi misafir etmişti.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.