Depremin vurduğu Japonya'da uçak faciası! Sahil güvenlik uçağındaki 5 kişi öldü, pilotun durumu ağır!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Japonya’nın başkenti Tokyo’daki Haneda Havalimanı’nda sahil güvenlik uçağı ile çarpışan yolcu uçağı alev aldı. Japon yayın kuruluşu pistte yanan yolcu uçağında bulunan 367 yolcu ve 12 mürettebat tahliye edildi. Japon Sahil Güvenliği'nden yapılan açıklamada, Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne (JCG) ait uçaktaki 6 personelden 5'inin hayatını kaybettiği açıklandı. Kazadan kurtulan pilotun sağlık durumunun ise ağır olduğu belirtildi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Haneda Havalimanı'na inen Japan Airlines'a ait uçak alev aldı. Patlamanın ardından, uçakta bulunan 367 yolcu ve 12 mürettebat tahliye edildi.

New Chitose Havalimanı'ndan Haneda Havalimanı'na giden Japon Hava Yolları’na ait 516 sefer sayılı uçağın, inişi sırasında Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne ait bir uçakla çarpıştığı açıklandı. Kazanın ardından alev alan yolcu uçağına pistte çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken, uçaktaki 367 yolcu ve 12 mürettebatın tahliye edildiği bildirildi.

YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ 

Japon yayın kuruluşu NHK, başkent Tokyo'da pistte yanan yolcu uçağında bulunan yaklaşık 400 yolcu ve mürettebatın tahliye edildiğini bildirdi. 

Yapılan açıklamada, uçaktaki tüm yolcular ve mürettebatın güvenli bir şekilde uçaktan çıkarıldığı belirtildi. Büyüme tehlikesi olan yangının havalimanı itfaiye personeli tarafından kısa sürede kontrol altına alındığı aktarıldı. Olay, havalimanı operasyonlarının geçici olarak durdurulmasına, gecikmelere ve bazı durumlarda uçuşların iptal edilmesine neden oldu.

 

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, PİLOT AĞIR YARALI 

Japon Sahil Güvenliği'nden yapılan açıklamada,  Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda yolcu uçağıyla çarpışan Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne (JCG) ait uçaktaki 6 personelden 5'inin hayatını kaybettiği açıklandı. Kazadan kurtulan pilotun sağlık durumunun ise ağır olduğu belirtildi.

THY UÇAĞI NARİTA'YA YÖNLENDİRİLDİ

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Tokyo Haneda seferini yapan yolcu uçağı ise meydana gelen kaza nedeniyle Narita Havalimanı'na yönlendirildi. Alınan bilgiye göre yerel saatle 21.00'e kadar havalimanın uçuşlara kapatıldığı öğrenildi. 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...