Japonya'de balina ölüsü iskeleti için gömülecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Japonya'de balina ölüsü iskeleti için gömülecek

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Japonya'da araştırmacılar okyanusta ölü olarak bulunan dev balinanın iskeletinin çıkarılması için gömülmesine karar verdi. Öte yandan kıyıya vuran balinalar üzerinde yapılan çalışmalarda da, balinaların çıkardıkları seslerin gizemi çözüldü.

MEHMET EMİN ARVAS'IN HABERİ

Japonya’da Osaka Körfezi’nde su üzerinde hareketsiz duran dev bir balina görüldü.

Yapılan incelemede Sakai şehri sahillerinde 14 metre uzunluğunda, 30 ton ağırlığındaki balinanın ölü olduğu belirlendi.

Balinanın, geçen ay Osaka Limanı’na geldiği ve mahsur kalarak öldüğü sanılıyor.

Yetkililer, Pasifik Okyanusu’yla sıcaklık farkının azalmasından dolayı son senelerde Osaka Körfezi’ne daha fazla sayıda balina geldiğini, gelen hiçbir balinanın da tekrar okyanusa dönmeyi başaramadığını ifade ettiler.

Japon haber ajansı Kyodo News, dev balinanın toprağa gömüleceğini ve doğal yollarla iskeletinin oluşmasının bekleneceğini bildirdi. İskelet daha sonra Japonya’da bir müzede sergilenecek. 

ŞARKILARININ SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Öte yandan bilim adamları okyanustaki en büyük balinaların nasıl şarkı benzeri ses ürettiklerini tespit etti.

Karaya vurmuş üç balinadan alınan gırtlakları inceleyen bilim adamları, balinaların, gırtlaklarının üstünde yağ tabakası bulunan U şeklindeki yapı sayesinde, havayı geri döndürerek su yutmadıklarını ve böylece “karmaşık şarkı” ürettiklerini belirledi. 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...