Kassam Tugayları'ndan İsrail ordusuna ağır darbe!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kassam Tugayları'ndan İsrail ordusuna ağır darbe!

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken Gazze'yi kan gölüne çeviren İsrail ordusuna Hamas'ın cevabı sert oldu. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bir haftada 53 İsrail askerini öldürdüklerini, 68 askeri zırhlı aracı ise imha ettiklerini duyurdu.

Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'i hedef almasının ardından başlayan çatışmalarda 4 ay geride kaldı. Gazze'de can kaybı 26 bine dayanırken, bombardımanlar aralıksız sürüyor. 

İSRAİL ORDUSU BÜYÜK KAYIP VERDİ

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ise Gazze'de adeta batağa saplanan İsrail ordusuna ait 68 askeri aracı imha ettiklerini, 53 İsrail askerinin sıfır mesafeden, 9 askerin de keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü duyurdu. Ebu Ubeyde, geçen hafta gerçekleştirdikleri 57 eylemde ise çok sayıda İsrailli askeri yaraladıklarını ifade etti.

2 KEŞİF UÇAĞI İLE 8 DRONE DÜŞÜRÜLDÜ

Kassam Tugayları'nın aynı zamanda İsrail ordusuna ait iki Skylark-2 model keşif uçağını düşürdüğünü ve 2'si kamikaze olmak üzere 8 dronu da ele geçirdiklerini vurgulayan Ebu Ubeyde, Gazze'nin farklı bölgelerindeki İsrail askerlerini de havan topları ve roketlerle hedef aldıkları gibi İsrail'in içine de roket saldırılarını sürdürdüklerine işaret etti.

CAN KAYBI 26 BİNE DAYANDI

Öte yandan İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 11 bini çocuk, 7 bin 500’ü kadın olmak üzere 25 bin 900 Filistinli öldürüldü, 64 bin 110 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 219’u karadan işgal sürecinde olmak üzere 556 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...