Gazze'de hastaneler kuşatma altında: Kuvözdeki 39 bebek oksijensiz kaldı! İlk sınırlı ateşkes: İsrail güzergah ve saat verdi | Savaşta son durum

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Gazze'de hastaneler kuşatma altında: Kuvözdeki 39 bebek oksijensiz kaldı! İlk sınırlı ateşkes: İsrail güzergah ve saat verdi | Savaşta son durum

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail, son dönemde hastaneleri hedefine koydu. Dün 6 hastaneyi bombalayan işgalci ordu bugün de Şifa Hastanesi'nin ameliyathane bölümünü vurdu.Hastanedeki oksijen makinelerinin durması sebebiyle yoğun bakımda tutulan 38 bebek hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya... Öte yandan Gazze'de ilk sınırlı ateşkes başladı. İsrail ordusu, kuzey Gazze'deki sivillerin güneye doğru ilerlemeleri için Salah al-Din Caddesi boyunca saat 16:00'a kadar güvenli geçiş sağlanacağını duyurdu. Ordu ayrıca sivillerin kaçmasına izin vermek için Cibaliye'deki askeri faaliyetlerine saat 10:00'dan itibaren 4 saat ara vereceğini açıkladı.İşte dünyanın kilitlendiği savaştan dakika dakika gelişmeler…

Dünya 7 Ekim’de yeni bir savaşa uyandı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle İsrail’e karşı büyük çaplı bir operasyon başlattı.

Aksa Tufanı verilen operasyonda İsrail büyük kayıplar verdi. İsrail şu ana kadar 38'i Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 354’ü asker 1400 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Ardından İsrail’in cevabı sert oldu. İsrail ordusu hava, kara ve denizden başlattığı ve on binlerce ton bomba kullandığı saldırılar düzenledi. Okul, hastane, mülteci kampı ve hatta yaralı taşıyan ambulansları bile hedef alan işgalci ordunun saldırılarında 11 binden fazla Filistinlisivil hayatını kaybetti. Ölenlerin neredeyse yarısı çocuklardan oluşuyor.

İSRAİL ŞİFA HASTANESİ'NİN AMELİYAT BÖLÜMÜNÜ VURDU

Barbarlıkta sınır tanımayan İsrail, bu kez ameliyathane vurdu. Gazze'deki Filistin hükümeti, 1 aydan fazla bir süredir katliam yapan İsrail güçlerinin kentteki Şifa Hastanesi'nin ameliyathane bölümünü vurduğunu duyurdu.

Gazze'de sivillerin sığındığı hastaneleri bombalayan İsrail, dün de Kudüs Hastanesi'nin yoğun bakım bölümüne ateş açmıştı. Öte yandan abluka nedeniyle yakıtın tükendiği kentte, Şifa Hastane'sindeki tüm çalışmalar durduruldu.

Gazze'de hastaneler kuşatma altında: Kuvözdeki 39 bebek oksijensiz kaldı! İlk sınırlı ateşkes: İsrail güzergah ve saat verdi | Savaşta son durum

38 BEBEK OKSİJEN YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE ÖLÜMLE BURUN BURUNA

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, hastanedeki oksijen makinelerinin durması sebebiyle yoğun bakımda tutulan 39 bebeğin hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Ardından yapılan açıklamada 1 bebeğin hayatını kaybettiği bildirildi.

1 GÜN İÇİNDE 6 HASTANEYİ BOMBALADI

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bir gün içinde 6 hastaneyi birden hedef aldı. 7 Ekim'den bu yana 35 hastaneden 18'i çalışamaz hale geldi.

Gazze'de hastaneler kuşatma altında: Kuvözdeki 39 bebek oksijensiz kaldı! İlk sınırlı ateşkes: İsrail güzergah ve saat verdi | Savaşta son durum

UBEYDE İSRAİL'E MEYDAN OKUDU

İsrail Gazze’deki katliamları hız kesmeden devam ederken İzzeddin el- Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ve Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza savaşa dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“MORALİMİZ YÜKSEK, ZAFER YAKINDIR”

Ebu Ubeyde, ''Moralimiz yüksek ve zafer yaklaşıyor. Kalplerinizi iyileştirecek sürprizler göreceksiniz, sizden tek isteğimiz dua etmenizdir. Allah'a kavuşacağını zannedenler, küçük bir grup büyük bir topluluğu mağlup etti diyecekler.'' ifadelerini kullandı.

'FİLİSTİN DIŞINDA DA HAZIRLIK YAPTIK'

Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza ise devam eden çatışmaya ilişkin Filistin dışında hazırlık yaptıklarını dile getirdi.

Ebu Hamza yaptığı açıklamada, ''Savaş artık sadece Gazze ile sınırlı değil. Filistin dışında da hazırlık yaptık." ifadelerini kullandı.

Gazze'de hastaneler kuşatma altında: Kuvözdeki 39 bebek oksijensiz kaldı! İlk sınırlı ateşkes: İsrail güzergah ve saat verdi | Savaşta son durum

İşte dünyanın kilitlendiği savaştan dakika dakika gelişmeler…

İLK SINIRLI ATEŞKES

23:34 Gazze'deki Şifa Hastanesi doktorlarından Ebu Neda, 600 yaralı ve hastanın ölümle karşı karşıya kaldığını söyledi.

23:25 Sınır Tanımayan Doktorlar, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde bu sabahtan beri elektrik, su ve yiyecek olmadığını belirterek, yoğun bakımdaki bir hasta ve kuvözdeki 2 bebeğin elektrik olmadığı için hayatını kaybettiğini duyurdu.

23:18 İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah'a ait "hedeflere" saldırı düzenlendiğini bildirdi.

22:48 İsrail Ordu Sözcüsü, Şifa Hastanesi'nin kuşatılmadığını iddia etti.

22:45 Gazze'deki hükümet, uluslararası kurumların müdahale etmemesi nedeniyle başta Şifa Hastanesi olmak üzere diğer hastanelerdeki Filistinlilerin ölümle karşı karşıya kaldığını belirtti.

22:19 Filistin Kızılayı: İsrail'in ambulansları hedef alması nedeniyle yaralılara ulaşmakta güçlük çekiyoruz.

22:05 İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sonlandırmasını ve ateşkes ilan edilmesini isteyen İsrailli Yahudiler, Tel Aviv’de gösteri düzenledi.

GAZZE'DEKİ ENDONEZYA HASTANESİ'NE PEŞ PEŞE SALDIRI

22:00 İsrail, Gazze'deki Endonezya Hastanesi'nin çevresine peş peşe şiddetli saldırılar düzenledi.

21:17 Lübnan'daki Hizbullah, sınır üzerinde yer alan 4 noktada İsrail'e ait hedefleri vurduğunu duyurdu.

21:07 Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze'deki hastaneler son 24 saatte acımasız bombardımana maruz kaldı.
 
21:04 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaptıklarını Beyrut'ta da nasıl yapacaklarını bildiklerini belirterek "Buradan Lübnan vatandaşlarına söylüyorum, Gazze'deki vatandaşların beyaz bayraklarla kıyı boyunca yürüdüğünü ve güneye doğru ilerlediğini görüyorum." dedi.
 
20:59 İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda biri binbaşı olmak üzere, 5 askerinin daha öldürüldüğünü bildirdi.

"SİVİLLERİN VURULMASININ HAKLI GEREKÇESİ OLAMAZ"

20:27BM Acil Yardım Koordinatörü Griffiths: "(Gazze'de) Sivillerin vurulmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz."

19:43 İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da bir Filistinliyi gerçek mermiyle vurarak öldürdüğü bildirildi.

16:20 İsrail ordusunun yoğun saldırıları ve kuşatması altındaki Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi Cerrahi Bölüm Başkanı Dr. Mervan Ebu Sada, İsrail güçlerinin bugün hastanenin yoğun bakım ünitesini bombaladığını söyledi.

16:16 Kızılhaç Başkanı Rocca: Yeter! Uluslararası toplum Gazze'deki durumu nasıl kabullenebilir? Kudüs Hastanesi'nde kuvözdeki bebekler ve yoğun bakımdaki hastalar hayati risk altında.

REİSİ: FİLİSTİN HALKI SİLAHLANDIRILMALI

15:55 İran Cumhurbaşkanı Reisi: İslam ülkeleri, Filistin halkını silahlandırmalı ve İsrail ordusunu terörist örgüt ilan etmelidir.

15:50 Filistin Devlet Başkanı Abbas: İsrail ve onu destekleyen, koruyan herkes; her çocuğun, kadının ve Filistinlinin öldürülmesi ve yaralanmasından tam olarak sorumludur.

15:27 Katar Emiri Şeyh Temim: Sağlık tesislerinin hedef alınmasını ve bunun kanıtlanmamış iddialarla meşrulaştırılmasını en güçlü şekilde kınıyoruz.

15:19 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki Şifa Hastanesi yakınlarına düzenlenen saldırıların son derece rahatsız edici olduğunu belirtti.

14:52 Ürdün Kralı 2. Abdullah: "İsrail'in Gazze'ye su ve gıda girişini engellemesi savaş suçudur."

14:48 Filistin Devlet Başkanı Abbas: "Halkımızın Gazze ya da Batı Şeria'da yerinden edilmesi yönündeki tüm çabaları kesin olarak reddediyoruz."

14:42 Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman: "Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonların derhal durdurulması ve ablukanın kaldırılması yönündeki talebimizi yineliyoruz."

14:39 İsrail ordusunun abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin kuzeyine yoğun hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

13.00 İsrail ordusu, kuzey Gazze'deki sivillerin güneye doğru ilerlemeleri için Salah al-Din Caddesi boyunca saat 16:00'a kadar güvenli geçiş sağlanacağını duyurdu. Ordu ayrıca sivillerin kaçmasına izin vermek için Cibaliye'deki askeri faaliyetlerine saat 10:00'dan itibaren 4 saat ara vereceğini açıkladı.

12:40 Filistin Sağlık Bakanı: Şifa Hastanesinde yoğun bakımda tutulan 39 bebek oksijen yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetti

12:04 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra: Şifa Hastanesindeki oksijen makinelerinin durması nedeniyle bazı hastaları kaybettik.

12:02 İsrail ordusu Filistinlileri zorla göç ettirdiği abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde de vurdu.

11:55 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail güçlerinin, içerisinde hareket eden her şeyi hedef alması nedeniyle Şifa Hastanesi hizmet dışı kaldı.

11:38 Gazze'deki hükümet: İsrail güçleri Gazze'deki Şifa Hastanesinin ameliyathane bölümünü vurdu.

11:33 İsrail'e ait bir insansız hava aracının (İHA) Lübnan'ın güneyindeki Zehrani bölgesinde bir kamyoneti hedef aldığı belirtildi.

10:37 İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesi ve Nusayrat Mülteci Kampı'nda iki evi hedef aldığı hava saldırılarında 13 Filistinliyi öldürdü.

09:28 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda bir Filistinliyi yaraladı, 3'ü çocuk 6 Filistinliyi gözaltına aldı.

07:33 İsrail'in abluka altındaki Gazze'de binlerce yaralı ile yerinden edilmiş sivilin sığındığı en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırıları nedeniyle burada ölüp de defnedilemeyen Filistinlilerin bugün burada kazılacak toplu mezara gömüleceği belirtildi.

07:15 Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği Gazze'deki 1 milyon çocuğun uçurumun kenarında yaşadığını belirtti.

07:10 El Cezire: Şifa Hastanesi'ndeki gazetecilerle iletişimimiz kesildi.

07:09 Sınır Tanımayan Doktorlar: Şifa Hastanesi'ndeki personelle iletişimimiz kesildi.

07:03 Brezilya'da yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin'e destek için ABD Konsolosluğuna yürüdü.

06:21 Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'in Gazze'de hastanelere düzenlediği saldırılara tepki göstererek, "Gazze'de 3 hastanenin bombalanması yeni bir savaş suçudur." dedi.

06:08 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın pek çok kentinde gece baskınları düzenledi.

05:41 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) iki daimi üyesi Rusya ve Çin, İsrail ordusunun yoğun saldırılarının devam ettiği Gazze'de acil ateşkes ve sonrasında kalıcı bir çözüm konusunda ortak görüş ortaya koydu.

04:03 Japonya, Orta Doğu'da iki devletli çözümün hayata geçirilmesi ve Filistin'in ekonomik bağımsızlığına verilen desteğin de son derece önemli olduğunu bildirdi.

03:23 Suudi Arabistan, Gazze'deki gelişmeleri görüşmek üzere yapılacak Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvelerinin cumartesi günü Riyad'da tek bir zirvede birleştirileceğini duyurdu.

03:08 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırılarının devam ettiği Gazze'de sahadaki durumu anlatmanın imkansız olduğunu belirtti.

02:32 İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bir gün içinde 6 hastaneyi birden hedef aldı.

02:22 Gazze'deki Hamas hareketi, kentin batısındaki Şifa Hastanesi'nde sivillerin ve sağlık çalışanlarının hedef alınmasından ABD yönetimi ve Başkan Joe Biden'i sorumlu tuttu.

01:58 İsrail, abluka altındaki Gazze'de binlerce yaralı ile yerinden edilmiş sivilin sığındığı en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi çevresine yeniden saldırı düzenledi.

01:46 İsrail, abluka altındaki Gazze'nin kuzeyinde bulunan Endenozya Hastanesi'nin yakınını bombaladı.

01:32 İngiltere'nin başkenti Londra'da Başbakanlık binası önünde düzenlenen eyleme üniformalarıyla katılan sağlık çalışanları, gözyaşları içinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında öldürülen meslektaşlarını andı ve "Gazze'de acil ateşkes" çağrısında bulundu.

01:26 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda sivillerin öldüğünü belirterek, "Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

01:21 İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılardan kaçarak güneydeki Nasır Hastanesi'ne sığınan Filistinliler, yolda yaşadıklarını "kıyamet dehşetine" benzetti.

01:10 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de hiçbir yer ve hiç kimsenin güvende olmadığını belirtti.

00:40 Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), İsrailli politikacıların Gazze'deki gazetecileri hedef alan paylaşımlarını kınadı.

00:17 ABD genelinde siyahi topluma ait kiliseleri temsil eden 900'den fazla siyahi Hristiyan inancı lideri, New York Times (NYT) gazetesine verdikleri tam sayfa ilanda Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu.

00:14 Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, İsrail'e karşı direnişin, hukuken zorunlu ve uluslararası kanunlarda meşru olduğunu belirterek, "Filistin direnişinin işgal altındaki topraklarda yaptığı kesinlikle terör değildir." dedi.

00:06 Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mümtaz Zehra Beluç, yarın gerçekleştirilecek İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) olağanüstü toplantısında İsrail'e karşı somut adımlar atılması konusunda umutlu olduklarını bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
yahudi düşmanı11 Kasım 2023 11:11

feca bok u da ambargo uygulayın yine söylüyorum en iyi siyonist gebertilmşş siyonisttir

Sonraki Haber Yükleniyor...