Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Gazze'de ateşkes olacak mı? Hamas, Katar'ın 'anlaşma sağlandı' iddiasını yalanladı

Gazze'de ateşkes olacak mı? Hamas, Katar'ın 'anlaşma sağlandı' iddiasını yalanladı

Gazze'de tam 4 aydır devam eden kanlı saldırıların son bulmak üzere olduğu düşünülürken, Hamas'tan ilk açıklama geldi. Katar, İsrail'in ateşkes teklifini kabul ettiğini Hamas'tan da ilk olumlu onayın alındığını duyurmuştu. Hamas ise “Gazze'de ateşkes önerisine cevap vermedik, hala üzerinde çalışılıyoruz" dedi.

Kaydet
a- | +A

İsrail-Hamas arasında 7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalar ve Gazze'de yaşanan katliam nihayet son buluyor.

Uzun süredir taraflar arasında arabulucuk rolünü üstlenen Katar 4 aydır süren savaşın ardından nihayet İsrail ve Hamas'ın ateşkeste anlaştığını duyurdu. İsrail'in ateşkesi kabul ettiğini belirten Katar, Hamas'ın da kabul etmek üzere olduğunu açıkladı. Ancak Hamas'tan Katar'ın iddiasını yalanlayan bir açıklama geldi.

HAMAS'TAN İLK AÇIKLAMA

Hamas Siyasi Büro Medya Danışmanı Taher al-Nono ise anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Gazze'de ateşkes önerisine cevap vermedik. Müzakerelerin şu anki aşamasının sıfır olduğunu söylüyoruz ve aynı zamanda bir anlaşmaya vardığımızı da söyleyemeyiz" dedi.

İSRAİL'DA SAVAŞ KABİNESİ ATEŞKESİ GÖRÜŞECEK

Öte yandan İsrail Savaş Kabinesi ile Güvenlik Kabinesi'nin esir takası ve ateşkes sürecini görüşmek üzere toplanacağı öğrenildi.

Times Of Israel gazetesinin adını açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberde, bu akşam ilk olarak Savaş Kabinesi'nin Tel Aviv'de bir araya geleceği belirtildi.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, Gazze'deki tüm İsrailli esirlerin serbest kalabileceği 9 aşamalı anlaşma Savaş Kabinesi'ne sunulmuştu.

ESİR TAKASI 3 AŞAMADA GERÇEKLEŞECEK

Filistinli bir yetkili ise Hamas'a sunulan teklifde, esirler için 3 aşamanın önerildiğini belirtti. Buna göre ilk aşamada 45 gün içinde sivil takası gerçekleşecek, ardından askeri personel ve son olarak da cenazeler iade edilecek.

FİLİSTİN'İ TANIYACAKLAR

Öte yandan ABD basınında adı açıklanmayan iki ABD’li yetkiliye dayandırılan iddiaya göre, Gazze Şeridi’ndeki çatışmaların sona ermesinin ardından ABD’nin Filistin devletini tanımayı değerlendirdiği iddia edildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron da geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada, İngiltere'nin Gazze'deki çatışmaların sona ermesinin ardından Filistinlilere siyasi bir ufuk vermek için Filistin'i tanımayı düşündüklerini ifade etmişti.

BAKMADAN GEÇME
İsrail medyası duyurdu: Taraflar anlaştı! Gazze’de ateşkes an meselesi...
HABER

İsrail medyası duyurdu: Taraflar anlaştı! Gazze’de ateşkes an meselesi...

İsrail, Gazze
HABER

İsrail, Gazze'nin bazı bölgelerinden çekildi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.